ΠτΔ: Ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης μεταρρυθμίσεων στη διάρκεια του Υπουργικού

ΠτΔ: Ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης μεταρρυθμίσεων στη διάρκεια του Υπουργικού

Ενημέρωσης αναφορικά με την πορεία υλοποίησης έργων, μεταρρυθμίσεων, πολιτικών και στρατηγικών, με ειδική αναφορά σε όσα περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος – Το αύριο», έτυχε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισσινού δήλωσε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία αποτελούσε τη συνέχεια της συνεδρίας της περασμένης Τρίτης».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, είπε, οι Υπουργοί Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Υγείας, Γεωργίας, Αγροτικής ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και Τουρισμού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο αναφορικά με την πορεία υλοποίησης των έργων, μεταρρυθμίσεων, πολιτικών και στρατηγικών που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους.

Όπως και στην προηγούμενη συνεδρία, πρόσθεσε η κ. Παρισσινού, έγινε ειδική αναφορά στα έργα που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος - Το αύριο». Υπενθύμισε πως η Κύπρος με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που εμπίπτουν στο σχέδιο θα αντλήσει 1,2 δις ευρώ από το Ευρωπαϊκό ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.