Καραγιάννης: Τι θα φέρει το άνοιγμα των Δημοτικών τη Δευτέρα – Θα οδηγήσει αυτό σε νέα μέτρα;

Καραγιάννης: Τι θα φέρει το άνοιγμα των Δημοτικών τη Δευτέρα – Θα οδηγήσει αυτό σε νέα μέτρα;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν συνολικά 330 δημοτικά σχολεία.

Συνολικά 50.005 μαθητές/τριες της Δημοτικής Εκπαίδευσης αναμένεται να παρουσιαστούν στα σχολεία τους, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, κάτι που ενισχύει την ανησυχία των ειδικών όσο αφορά τυχόν έξαρση της πανδημίας.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας και Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε πως πρέπει να καταλάβουμε ότι στα Δημοτικά δεν υπάρχουν εμβολιασμοί άρα θα πρέπει να περιμένουμε κρούσματα και μολύνσεις.

«Η επιδημιολογική κατάσταση που βιώνουμε τώρα θα συνεχίσει για ακόμη λίγο καιρό», είπε ο κύριος Καραγιάννης.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι δεν υπάρχουν εμβόλια στα Δημοτικά και θα προκύψουν κάποια κρούσματα και μολύνσεις», πρόσθεσε.

«Βασιζόμαστε εξ’ ολοκλήρου στα μέτρα αυτοπροστασίας και τα πρωτόκολλα στα Δημοτικά»

Όσο αφορά την εφαρμογή νέων, μέτρων, αυστηροποιήσεις, ή συνέχεια των υφιστάμενων μέτρων ο κύριος Καραγιάννης, επισήμανε ότι όπως είναι αυτή τη στιγμή το safepass στην Κύπρο, θα συνεχίσει να είναι ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει ακόμη η ανάγκη για οποιαδήποτε αυστηροποίηση εκτός και αν υπάρξει κάποια έξαρση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE