Ακύρωσε συμβόλαιο με τη γαλλική Valneva για εμβόλια κατά Covid το Λονδίνο

Ακύρωσε συμβόλαιο με τη γαλλική Valneva για εμβόλια κατά Covid το Λονδίνο

Η βρετανική Κυβέρνηση ακύρωσε συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία βιοτεχνολογίας Valneva για την παράδοση τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δόσεων νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της με βάση το υπογεγραμμένο συμβόλαιο.


Η Valneva απορρίπτει «έντονα» τον ισχυρισμό του Λονδίνου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της. Δεν έχει ξεκαθαριστεί για την ώρα σε τι συνίσταται η παραβίαση των όρων του συμβολαίου που καταγγέλλει η βρετανική Κυβέρνηση.

Η συμφωνία για την παράδοση του εμβολίου ήταν ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων λιρών. Η γαλλική εταιρεία είχε συμφωνήσει να αρχίσει την παραγωγή σε εγκατάσταση στη Σκωτία, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονταν στις αρχές του 2022, καθώς οι δοκιμές βρίσκονται στην τελική τρίτη φάση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Η αναμονή για τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό της κυβέρνησης παρατείνεται, καθώς παρά τις προσδοκίες για ανακοινώσεις εντός της ημέρας, αυτές τελικά μετατίθενται για αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχίζει να βάζει τις τελευταίες πινελιές στο νέο κυβερνητικό σχήμα, προχωρώντας στις τελικές του αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE