Ακύρωσε συμβόλαιο με τη γαλλική Valneva για εμβόλια κατά Covid το Λονδίνο

Ακύρωσε συμβόλαιο με τη γαλλική Valneva για εμβόλια κατά Covid το Λονδίνο

Η βρετανική Κυβέρνηση ακύρωσε συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία βιοτεχνολογίας Valneva για την παράδοση τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δόσεων νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της με βάση το υπογεγραμμένο συμβόλαιο.


Η Valneva απορρίπτει «έντονα» τον ισχυρισμό του Λονδίνου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της. Δεν έχει ξεκαθαριστεί για την ώρα σε τι συνίσταται η παραβίαση των όρων του συμβολαίου που καταγγέλλει η βρετανική Κυβέρνηση.

Η συμφωνία για την παράδοση του εμβολίου ήταν ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων λιρών. Η γαλλική εταιρεία είχε συμφωνήσει να αρχίσει την παραγωγή σε εγκατάσταση στη Σκωτία, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονταν στις αρχές του 2022, καθώς οι δοκιμές βρίσκονται στην τελική τρίτη φάση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE