Ακύρωσε συμβόλαιο με τη γαλλική Valneva για εμβόλια κατά Covid το Λονδίνο

Ακύρωσε συμβόλαιο με τη γαλλική Valneva για εμβόλια κατά Covid το Λονδίνο

Η βρετανική Κυβέρνηση ακύρωσε συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία βιοτεχνολογίας Valneva για την παράδοση τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δόσεων νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της με βάση το υπογεγραμμένο συμβόλαιο.


Η Valneva απορρίπτει «έντονα» τον ισχυρισμό του Λονδίνου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της. Δεν έχει ξεκαθαριστεί για την ώρα σε τι συνίσταται η παραβίαση των όρων του συμβολαίου που καταγγέλλει η βρετανική Κυβέρνηση.

Η συμφωνία για την παράδοση του εμβολίου ήταν ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων λιρών. Η γαλλική εταιρεία είχε συμφωνήσει να αρχίσει την παραγωγή σε εγκατάσταση στη Σκωτία, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονταν στις αρχές του 2022, καθώς οι δοκιμές βρίσκονται στην τελική τρίτη φάση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θρίλερ με τον θάνατο του βρέφους στη Λεμεσό – «Μίλησε» αλλά δεν έδωσε απαντήσεις η νεκροτομή

Θρίλερ με τον θάνατο του βρέφους στη Λεμεσό – «Μίλησε» αλλά δεν έδωσε απαντήσεις η νεκροτομή

Στο «σκοτάδι» παραμένουν τα ακριβή αίτια της ανείπωτης τραγωδίας που συγκλονίζει το παγκύπριο, με τον αδόκητο χαμό του 12μηνου βρέφους στη Λεμεσό, το οποίο «έσβησε» μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια.