Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στις Βολίμες Ζακύνθου

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στις Βολίμες Ζακύνθου

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ώρα 13:40, στις Βολίμες Ζακύνθου.

Για τον ισχυρό σεισμό μίλησε στο protothema ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Δεν εμπνέει καμία ανησυχία η σεισμική δόνηση στις Βολίμες Ζακύνθου. Ο σεισμός σημειώθηκε σε μια περιοχή με πολύ υψηλή σεισμική δραστηριότητα και ήταν υποθαλάσσιος. Παρακολουθούμε το φαινόμενο», δήλωσε σχετικά.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων και σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή, 32 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά των Βολιμών.

Είναι το πιο σημαντικό χωριό του δήμου Ελατίων, επαρχίας στο βόρειο τμήμα του νησιού, και πολύ γνωστό για τα προϊόντα της τοπικής βιοτεχνίας.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη σεισμική δόνηση των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 44 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, με εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η νέα Βουλή πιάνει δουλειά με γεμάτη ατζέντα – Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι εκκρεμότητες

Η νέα Βουλή πιάνει δουλειά με γεμάτη ατζέντα – Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι εκκρεμότητες

Με μια απαιτητική νομοθετική ατζέντα βρίσκεται αντιμέτωπη η νέα Βουλή από Σεπτέμβριο. Στο τραπέζι βρίσκονται ήδη σημαντικά νομοσχέδια και προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν μετά τις εκλογές του Μαΐου, ενώ παράλληλα το νέο Κοινοβούλιο έχει να διαχειριστεί μια σειρά από σημαντικές εκκρεμότητες που μεταφέρθηκαν από την προηγούμενη περίοδο.

BEST OF TOTHEMAONLINE