Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στις Βολίμες Ζακύνθου

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στις Βολίμες Ζακύνθου

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ώρα 13:40, στις Βολίμες Ζακύνθου.

Για τον ισχυρό σεισμό μίλησε στο protothema ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Δεν εμπνέει καμία ανησυχία η σεισμική δόνηση στις Βολίμες Ζακύνθου. Ο σεισμός σημειώθηκε σε μια περιοχή με πολύ υψηλή σεισμική δραστηριότητα και ήταν υποθαλάσσιος. Παρακολουθούμε το φαινόμενο», δήλωσε σχετικά.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων και σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή, 32 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά των Βολιμών.

Είναι το πιο σημαντικό χωριό του δήμου Ελατίων, επαρχίας στο βόρειο τμήμα του νησιού, και πολύ γνωστό για τα προϊόντα της τοπικής βιοτεχνίας.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη σεισμική δόνηση των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 44 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, με εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, καταρρίφτηκε ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ στο Ιράκ - Ανησυχία στην παγκόσμια αγορά ενέργειας

LIVE: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, καταρρίφτηκε ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ στο Ιράκ - Ανησυχία στην παγκόσμια αγορά ενέργειας

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση μπαίνει ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ, να συνεχίζουν τις επιθέσεις, αλλά ταυτόχρονα να δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν «όσο χρειαστεί», την στιγμή που ο Λίβανος συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις και το πετρέλαιο να συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Το ThemaOnline σας μεταφέρε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE