ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πρωταθλήτρια» στους ανεμβολίαστους παραμένει η Λάρνακα - Τι λένε τα στοιχεία

«Πρωταθλήτρια» στους ανεμβολίαστους παραμένει η Λάρνακα - Τι λένε τα στοιχεία

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας, η πόλη του Ζήνωνα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος σε σχέση με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αφού οι Λαρνακείς εξακολουθούν να είναι, σε σημαντικούς αριθμούς, αρνητές των εμβολίων κατά του κορωνοιού.

Mέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, έλαβε τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου ένα ποσοστό μόνο 74,2% στην επαρχία. Το ποσοστό αυτό είναι αρκετά πίσω από τις υπόλοιπες επαρχίες, με δεδομένο πως η Πάφος ξεπέρασε το 90%., η ελεύθερη Αμμόχωστος έφθασε το 89,4%, η Λευκωσία το 89,4% και η Λεμεσός το 79,1%.

Ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθημερινά λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα ο προβληματισμός να «αγγίζει» ακόμα και τον πρώτο δημότη της πόλης, τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα μας δήλωσε έκπληκτος για αυτές τις συμπεριφορές. «Ειλικρινά δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το φαινόμενο.

Ακόμα κι εγώ δέχομαι επικρίσεις στο facebook από συγκεκριμένα άτομα που θεωρούνται «αρχηγοί» των ανεμβολίαστων. Υπάρχουν 3-4 άτομα που είναι οι πρωτεργάτες του κινήματος μη εμβολιασμένων, οι οποίοι δυστυχώς επηρεάζουν κόσμο», ανέφερε ο Ανδρέας Βύρας, ο οποίος ανέφερε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν οι μηχανισμοί, ώστε να πεισθούν τα πρόσωπα αυτά να βάλουν το εμβόλιο κατά της πανδημίας.

Ο κ.Βύρας πρόσθεσε ότι ήδη γίνονται σκέψεις όπως διοργανωθούν στο προσεχές διάστημα, σε συνεργασία με το υπουργείο, διάφορες εκδηλώσεις, με την συμμετοχή ειδικών, για σκοπούς ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού γύρω από τις τελευταίες επικίνδυνες μεταλλάξεις του ιού, τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν στην υγεία των ανθρώπων και για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Πώς θα πεισθούν;

Ο Ανδρέας Βύρας είπε ότι στο παρόν στάδιο δεν τίθεται θέμα αύξησης του αριθμού των εμβολιαστικών κέντρων στη Λάρνακα. «Το θέμα δεν είναι να αυξήσουμε τα εμβολιαστικά κέντρα στην πόλη. Το ζητούμενο είναι να πείσουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Μια σημαντική μερίδα Λαρνακέων δεν έχει πεισθεί ακόμα για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών. Δεν μπορώ να βρω κάποια λογική εξήγηση σ’ αυτό το φαινόμενο. Αδυνατώ να το δικαιολογήσω. Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός στο δήμο μας γι’ αυτή την κατάσταση, γι’ αυτό και με το αρμόδιο υπουργείο ξεκινήσαμε ήδη να μελετούμε διάφορους τρόπους διαφώτισης του κοινού.

Μία σκέψη που υπάρχει είναι να διοργανωθεί ένα μεγάλο live link, κατά το οποίο να μιλήσουν επιστήμονες που εξειδικεύονται στην καταπολέμηση του κορωνοιού. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση ν’ ανακοινώσουμε συγκεκριμένες εκδηλώσεις και ημερομηνίες», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Λάρνακας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top