ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φουρλάς: Το Αφγανιστάν ας γίνει αφετηρία για κοινή εξωτερική πολιτική στην ΕΕ

Φουρλάς: Το Αφγανιστάν ας γίνει αφετηρία για κοινή εξωτερική πολιτική στην ΕΕ

Την ανάγκη υιοθέτησης κοινής εξωτερικής πολιτικής από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, έθεσε από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του θέματος για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ενώπιον του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, ο κ. Φουρλάς τόνισε ότι αυτές ανέδειξαν για άλλη μια φορά τις σημαντικές αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες πρέπει να μας προβληματίσουν.

«Ως Ευρώπη δεν μπορούμε να κρίνουμε σωστά και πάντα τρέχουμε ως ουραγοί πίσω από τις εξελίξεις. Για άλλη μια φορά φάνηκε η αδυναμία μας να έχουμε μια συντονισμένη κοινή πολιτική αντιμετώπισης σοβαρών καταστάσεων. Είναι περισσότερο εμφανής παρά ποτέ η απουσία κοινής εξωτερικής πολιτικής και κοινού στρατού» επεσήμανε ο κ. Φουρλάς.

Την ίδια ώρα ανέδειξε τον ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει η Άγκυρα στην περιοχή, εκμεταλλευόμενη την κρίση στο Αφγανιστάν.
«Αφήσαμε και πάλι πεδίο δόξης λαμπρόν στην Τουρκία να αναλάβει δράση και να βγει μπροστά ως ρυθμιστής της κατάστασης. Σας υπενθυμίζω ότι είναι η Τουρκία αυτή που χρησιμοποίησε το προσφυγικό και ζητά δισεκατομμύρια απειλώντας όλους μας κι αυτή τη στιγμή ζητά να αναλάβει την ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ. Ω, τι κατάντια».

Καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη όπως λάβουν αποφάσεις οι οποίες να μην είναι εις βάρος κάποιων χωρών αλλά να υπάρξει κοινή διαχείριση των επιπτώσεων από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Τουλάχιστον ας αποφασίσουμε έστω και την υστάτη ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε από κοινού το νέο προσφυγικό κύμα και να μην το φορτώσουμε πάλι, ως εύκολη λύση, στις Ευρωπαϊκές χώρες της πρώτης γραμμής».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top