Υπόμνημα με τις θέσεις τους καταθέτουν οργανώσεις, φορείς, συνδέσμοι σε ΠτΔ, Πρ. Βουλής και Επ. Εργασίας Βουλής

Υπόμνημα με τις θέσεις τους καταθέτουν οργανώσεις, φορείς, συνδέσμοι σε ΠτΔ, Πρ. Βουλής και Επ. Εργασίας Βουλής

Υπόμνημα με τις θέσεις τους μετά και το διάταγμα της Υπουργού Εργασίας για τα ωράρια των καταστημάτων θα επιδώσουν την 2α Ιουνίου 2015 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρόεδρο Βουλής και Πρόεδρο και Μέλη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας οργανώσεις, σύνδεσμοι και φορείς μέλη της ΠΟΒΕΚ.

Οι οργανώσεις, σύνδεσμοι και φορείς μέλη της ΠΟΒΕΚ αναφέρουν ότι “ η Υπουργός Εργασίας ως εκτελεστική εξουσία που οφείλει να κυβερνά μέσα στα όρια των νόμων και των κανόνων δικαίου που νομοθετεί η Βουλή  των Αντιπροσώπων, με το πρόσφατο διάταγμα της παραβιάζει κατάφωρα την Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών και το ίδιο το Σύνταγμα, επεμβαίνει στην νομοθετική εξουσία και στην  ουσία πλήττει συθέμελα την ίδια την Δημοκρατία, αφού θεμέλιο της αποτελεί η αρχή της διάκρισης των εξουσιών”.

Επίσης, “η Υπουργός Εργασίας και η εκτελεστική εξουσία στην πράξη προσπαθεί να αντικαταστήσει το νομοθετικό σώμα, την Βουλή των Αντιπροσώπων η οποία ψηφίζεται από τον λαό για να τον εκπροσωπεί και να τον υπηρετεί, συνεπώς, η πράξη της Υπουργού και της εκτελεστικής εξουσίας πλήττει την ίδια την Δημοκρατία αφού ποδηγετεί τους ίδιους τους εκπροσώπους του λαού, δηλαδή τους βουλευτές και παράλληλα τον ίδιο το λαό”.

“Αυτά δεν θα έπρεπε να αποτελούν μόνο δική μας άποψη, αλλά θα πρέπει να αποτελούν θέση όλων των ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών που επιζητούν να ζουν σε μία ευνομούμενη Δημοκρατία όπου εχέγγυο της αποτελεί πάντοτε η αρχή της διάκρισης εξουσιών και του κράτους δικαίου”, αναφέρουν οι φορείς, οργανώσεις και σύνδεσμοι.

Επισημαίνουν ακόμα, ότι “έγκριτοι νομικοί αλλά και οι ίδιοι οι βουλευτές, πλείστοι εκ των οποίων είναι και νομικοί υποστηρίζουν αυτές τις ξεκάθαρες θέσεις μας ενώ η ίδια η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με ανακοίνωση της ημερ. 14/05/2015, δηλαδή αμέσως μετά το διάταγμα, με ξεκάθαρο τρόπο αναφέρει ότι `….παραβιάζει την αρχή της διάκρισης εξουσιών, έρχεται σε σύγκρουση με την βουλή και κλονίζει την εμπιστοσύνη και την συνεργασία…`”.

Μάλιστα, συνεχίζουν οι οργανώσεις, φορείς και σύνδεσμοι, “η πλειοψηφία των βουλευτών εισηγείται στον Πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα στην διερεύνηση της δυνατότητας κατάθεσης προσφυγής ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου”.

“Ως απλοί πολίτες απαιτούμε από τη Βουλή να προσφύγει άμεσα στο Ανώτατο Δικαστήριο γεγονός που επιβάλλεται να γίνει για τους προφανείς λόγους δημόσιας τάξης που αναφέρουμε και υποστηρίζουν άλλωστε και οι ίδιοι οι βουλευτές ενώ σε αντίθετη περίπτωση η Βουλή των Αντιπροσώπων θα αυτοκαταργήσει την Νομοθετική της εξουσία και στην ουσία θα συναινέσει σε μια προφανή αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική πράξη της εκτελεστικής εξουσίας εις βάρος μάλιστα της ίδιας της βουλής και του ίδιου του λαού”, αναφέρουν οι οργανώσεις, σύνδεσμοι και φορείς.

Τέλος, “δηλώνουμε ότι το μόνο στήριγμα μας στον δίκαιο αγώνα μας για επιβίωση, δικαιοσύνη και ισότητα είναι η διασφάλιση του Συντάγματος, των Νόμων και του  κράτους δικαίου το οποίο καλείται η Βουλή τώρα να διαφυλάξει”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE