Άσκηση Ομάδων Ειδικών Δυνάμεων Κύπρου και Αιγύπτου στον αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών [ΒΙΝΤΕΟ]

Άσκηση Ομάδων Ειδικών Δυνάμεων Κύπρου και Αιγύπτου στον αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών [ΒΙΝΤΕΟ]

Επίδειξη δυνατοτήτων στον αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών, στο πλαίσιο της άσκησης ειδικών επιχειρήσεων με την επωνυμία «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ/2021», στην οποία συμμετέχει προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιοχή Λυθροδόντα.

Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς αναφέρει ότι η συγκεκριμένη επίδειξη αποτέλεσε το επιστέγασμα της συνεκπαίδευσης των ομάδων Ειδικών Δυνάμεων Κύπρου και Αιγύπτου, η οποία διήρκεσε δυο βδομάδες και περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, βολές ταχείας αντίδρασης, αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών, βολές ακριβείας ελευθέρου σκοπευτή και παροχή Α’ βοηθειών στο πεδίο της μάχης.

Σημειώνεται ότι το σενάριο της επίδειξης εκπονήθηκε από τις ομάδες διοίκησης και σχεδίασης και περιλάμβανε εκκαθάριση εγκαταλελειμμένων οικιών, οι οποίες είχαν καταληφθεί από εχθρικές δυνάμεις.

«Η συμμετοχή του προσωπικού μας στην Άσκηση ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ/2021, πέραν της πρόσθετης εμπειρίας που παρέχει στους συμμετέχοντες, συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ειδικών Δυνάμεων. Επιπλέον, η πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE