Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα

Ο πρώην Πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα απεβίωσε χθες Παρασκευή σε ηλικία 84 ετών, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.


«Πέθανε ο πρώην πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα», ανέφερε ο τίτλος της είδησης στο κρόουλ της κρατικής τηλεόρασης, που επικαλέστηκε ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Μετά την πτώση του τον Απρίλιο του 2019, υπό την πίεση του επιτελείου εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων, ο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα είχε αποσυρθεί και απομονωθεί στην κατοικία του, όπου του προσφέρονταν συνεχείς ιατρικές φροντίδες, στη συνοικία Ζεράλντα του δυτικού Αλγερίου.

Η πτώση του έγινε αναπόφευκτη μετά τις πολυήμερες μαζικές κινητοποιήσεις που πυροδότησε η πρόθεσή του να διεκδικήσει πέμπτη συναπτή πενταετία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: Από το «εκτός ψηφοδελτίου» στην κορυφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Αννίτα Δημητρίου: Από το «εκτός ψηφοδελτίου» στην κορυφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Η επανεκλογή της Αννίτας Δημητρίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αποτελεί ακόμη έναν σημαντικό σταθμό σε μια πολιτική διαδρομή που μέσα σε δέκα χρόνια την οδήγησε από μια δύσκολη εσωκομματική δοκιμασία στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού και στην Προεδρία της Βουλής.