Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα

Ο πρώην Πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα απεβίωσε χθες Παρασκευή σε ηλικία 84 ετών, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.


«Πέθανε ο πρώην πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα», ανέφερε ο τίτλος της είδησης στο κρόουλ της κρατικής τηλεόρασης, που επικαλέστηκε ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Μετά την πτώση του τον Απρίλιο του 2019, υπό την πίεση του επιτελείου εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων, ο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα είχε αποσυρθεί και απομονωθεί στην κατοικία του, όπου του προσφέρονταν συνεχείς ιατρικές φροντίδες, στη συνοικία Ζεράλντα του δυτικού Αλγερίου.

Η πτώση του έγινε αναπόφευκτη μετά τις πολυήμερες μαζικές κινητοποιήσεις που πυροδότησε η πρόθεσή του να διεκδικήσει πέμπτη συναπτή πενταετία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Καμία σχέση του Προέδρου με μετρητά ή συναλλαγές» – «Το επίμαχο βίντεο φέρει στοιχεία υβριδικής δραστηριότητας»

Λετυμπιώτης: «Καμία σχέση του Προέδρου με μετρητά ή συναλλαγές» – «Το επίμαχο βίντεο φέρει στοιχεία υβριδικής δραστηριότητας»

Απαντήσεις για το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορά φερόμενες χρηματοδοτήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων που προκλήθηκαν σε πολιτικά κόμματα και στην κοινή γνώμη.

BEST OF TOTHEMAONLINE