Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες, αλλά και σειρά συναντήσεων με ηγέτες και αξιωματούχους χωρών και οργανώσεων.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετέχει σε συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ερσίν Τατάρ.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στις 24 Σεπτεμβρίου, (στις 4μμ ώρα Κύπρου).

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων και επαφών με ομολόγους του.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη θα παραθέσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ, τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου (στις 6μμ ώρα Κύπρου), όπου θα αναφερθεί εκτενώς στο πρόγραμμα επαφών του.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Έργα 3,5 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο το 2027»

ΠτΔ: «Έργα 3,5 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο το 2027»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κάλεσε απόψε τις κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου να ωριμάσουν έργα ώστε να εγκριθούν από την Κυβέρνηση το 2027 όταν και θα διατεθεί ποσό 3,5 δις ευρώ για υλοποίηση τους.