Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν δέχεται διαταγές από κανέναν»

Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν δέχεται διαταγές από κανέναν»

Θα ικανοποιήσουμε το αίτημα Μητσοτάκη για συνάντησή μαζί του στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη τη διακήρυξη της ομάδας EUMED 9 λέγοντας ότι η Τουρκία δεν δέχεται διαταγές από κανέναν.

Κατά την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη ο Τούρκος Πρόεδρος κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού για το μεταναστευτικό.

“Φυσικά, θα έχουμε ένα μήνυμα για τους μετανάστες γιατί εμείς είμαστε αυτοί που φέρουμε το μεγαλύτερο βάρος από αυτό. Υπάρχουν 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι ως μετανάστες στην Τουρκία. Η Τουρκία θα κάνει επίσης τα απαραίτητα βήματα”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πρόσθεσε πως "θα ικανοποιήσουμε το αίτημα Μητσοτάκη για συνάντηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιες ανεπιθύμητες δηλώσεις σε αυτή τη δήλωση των 9. Το Υπουργείο Εξωτερικών μας έκανε τις απαραίτητες δηλώσεις σχετικά με αυτό. Θα δούμε πόσο ειλικρινείς είναι και πόσο θα αντισταθούν. Η Τουρκία δεν δέχεται διαταγές από κανέναν.Πρέπει να δούμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν από τους απέναντί μας με ειλικρίνεια. Αν δεν τα δούμε τότε θα πάρουμε τις απαραίτητες αποφάσεις και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα”, ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επίσημη επίσκεψη Μακρόν την Πέμπτη στην Κύπρο: Θα συναντηθεί με ΠτΔ - Το πρόγραμμα

Επίσημη επίσκεψη Μακρόν την Πέμπτη στην Κύπρο: Θα συναντηθεί με ΠτΔ - Το πρόγραμμα

Την Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία.  Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία, καθώς αποτελεί την πρώτη επίσημη διμερή επίσκεψη Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβεβαιώνει, με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο, το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE