Νέο διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στην Άγκυρα για παράνομη αλιεία

Νέο διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στην Άγκυρα για παράνομη αλιεία

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία προέβη η Αθήνα, με το οποίο η ελληνική πλευρά διαμαρτύρεται για παράνομη αλιεία αλιευτικών σκαφών εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας, καθώς και της προστασίας του ευρωπαϊκού κεκτημένου, έδωσε εντολή στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα για την πραγματοποίηση διαβήματος διαμαρτυρίας για παράνομη αλιεία από τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντός των χωρικών υδάτων. Επίσης, τόνισε την καταδικαστέα πρακτική σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία συνοδεύει τα τουρκικά αλιευτικά και παρενοχλεί τα ελληνικά αλιευτικά.

«Η παράνομη αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελεί επίσης παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, πέρα από το γεγονός ότι είναι ακόμα μια παραβίαση, εκ μέρους της Τουρκίας, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Η Τουρκία, δυστυχώς, συνεχίζει ακάθεκτη την παραβατική της συμπεριφορά. Η ελληνική πλευρά, προσηλωμένη στην προάσπιση των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, δεν αφήνει καμία πρόκληση να μείνει αναπάντητη», καταλήγει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τι δηλώνει για την απόσυρση Αννίτας Δημητρίου από την κούρσα των Προεδρικών

ΠτΔ: Τι δηλώνει για την απόσυρση Αννίτας Δημητρίου από την κούρσα των Προεδρικών

Την απόσυρση του ενδιαφέροντος της υποψηφιότητας της Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου, για το χρίσμα του υποψηφίου του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές Εκλογές κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE