Άρχισε σήμερα κοινή στρατιωτική άσκηση Τουρκίας – ψευδοκράτους

Άρχισε σήμερα κοινή στρατιωτική άσκηση Τουρκίας – ψευδοκράτους

Άρχισε σήμερα στα κατεχόμενα κοινή στρατιωτική άσκηση Τουρκίας - ψευδοκράτους με τίτλο «Φουρτούνα Μεσογείου Λοχαγός Τσενγκίζ Τοπέλ».


Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η στρατιωτική άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 24 Σεπτεμβρίου. Στοχεύει στη βελτίωση του σχεδιασμού και των εκτελεστικών ικανοτήτων των «μονάδων των δυνάμεων ασφαλείας» και των «μονάδων της ειρηνευτικής δύναμης Κύπρου», όπως αποκαλείται ο τουρκικός κατοχικός στρατός, σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, σε εναέριες επιθέσεις καθώς και σε επιχειρήσεις εναέριων αποβάσεων.

Η Τουρκία συμμετέχει στην άσκηση με στρατιωτικές μονάδες αεροπορίας, ναυτικού και ξηράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ενημέρωσε τη Δευτέρα τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το παράνομο «Μνημόνιο Συναντίληψης» μεταξύ της Τουρκίας και της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου. Τόνισε ότι πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.