ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισαν τα... όργανα στα σχολεία - Βάζουν στον τοίχο τον Προδρόμου - 'Δεν ξέρουμε ακόμα την ύλη...'

Άρχισαν τα... όργανα στα σχολεία - Βάζουν στον τοίχο τον Προδρόμου - 'Δεν ξέρουμε ακόμα την ύλη...'

Δε φαίνεται να εκκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς η νέα σχολική χρονιά, αφού μόλις λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα έχουν αρχίσει να διαφαίνονται οι πρώτοι τριγμοί. 

Μπορεί η επιστροφή των μαθητών με φυσική παρουσία στις σχολικές αίθουσες να πραγματοποιήθηκε αρκετά ομαλά, παρά τις σημαντικές ιδιομορφίες και διαφοροποιήσεις λόγω της πανδημίας όμως τα προβλήματα φαίνεται να εστιάζονται σε άλλους τομείς. 

Πιο συγκεκριμένα και σε ότι αφορά τη Μέση Εκπαίδευση, οι καθηγητές φαίνεται να δίνουν... τελεσίγραφο στον Πρόδρομο Προδρόμου και το Υπουργείο Υγείας, αφού σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί άμεσα η συνάντηση που έχουν ζητήσει ούτως ώστε να επιλυθούν ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα που άπτονται του προγραμματισμού της χρονιάς. 

Όλα αυτά μάλιστα, περίπου δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων με τη δυσφορία των οργανωμένων συνόλων (ΟΕΛΜΕΚ) σε ότι αφορά τον καθορισμό συνάντησης να βρίσκεται στα όρια της προειδοποίησης για λήψη μέτρων. Όπως προκύπτει, ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που προκύπτουν μέχρι στιγμής, αφορά την αδυναμία στο να τεθούν χρονοδιαγράμματα για τους τελειόφοιτους. 

Το θέμα που προκύπτει μάλιστα λειτουργεί σαν ντόμινο αφού περιλαμβάνει τον σχεδιασμό των καθηγητών -ούτως ώστε να καταρτίσουν πλάνο για να εφάπτονται ύλη και διδακτικές ώρες- ενώ βαραίνει και τους μαθητές αφού όσο δεν υπάρχει προκαθορισμένη ύλη γίνεται δυσκολότερο να προβούν σε προγραμματισμό ενόψει εξετάσεων αφού είναι πάντοτε ορατό το ενδεχόμενο να ασχολούνται με ύλη που ενδεχομένως να αφαιρεθεί. 

Η αλλαγή στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών δεν είναι το μοναδικό όμως πρόβλημα που προκύπτει. Με σχεδόν ένα μήνα να έχει παρέλθει η ΟΕΛΜΕΚ ζητά επιτακτικά να ενημερωθεί για την χρονική περίοδο κατά την οποία θα διεξαχθεί η εξεταστική περίοδος, αφού η διαφοροποίηση της αξιολόγησης των τετραμήνων αγγίζει και την Γ' Λυκείου. Για να λειτουργήσει αρμονικά η επιβολή του προγραμματισμού θα πρέπει η διδακτέα ύλη -που θα αποφασιστεί- να είναι ανάλογη με τις διδακτικές ώρες, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν αντεκλήσεις και παράπονα μεταξύ μαθητών και καθηγητών. 

Όπως απορρέει, σκοπός της ΟΕΛΜΕΚ δεν είναι η λήψη δυναμικών μέτρων και η κάθοδος σε απεργίες -έστω με προειδοποιητική μορφή- αλλά το συντομότερο δυνατόν να καθοριστεί η συνάντηση μεταξύ των οργανωμένων συνόλων και αντιπροσωπείας τους Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, για να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος από αυτή την ιδιόμορφη σχολική χρονιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top