Εμβολιασμός μαθητών 12-17 ετών: Θα απουσιάζουν δικαιολογημένα από το σχολείο  

Εμβολιασμός μαθητών 12-17 ετών: Θα απουσιάζουν δικαιολογημένα από το σχολείο   

Με πρόταση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, και με τη σύμφωνο γνώμη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, θα παραχωρείται στους μαθητές ηλικίας 12-17 ετών δικαιολογημένη απουσία κατά τις ημέρες, που θα προγραμματίζουν τον εμβολιασμό τους με την 1η και τη 2η δόση εμβολίου κατά της COVID-19, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τα μέτρα, που αφορούν τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19.

Οι ημέρες δεν θα αφαιρούνται από τον προκαθορισμένο ετήσιο αριθμό δικαιολογημένων απουσιών του μαθητή. Νοείται ότι τα παιδιά θα πρέπει να προσκομίζουν την Κάρτα Εμβολιασμού τους για σκοπούς επιβεβαίωσης.

Στόχος της απόφασης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι να ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός ανάμεσα στους μαθητές, γεγονός που θα δημιουργήσει ασφαλείς συνθήκες εντός του σχολικού χώρου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, πως σκοπός της επέκτασης, με σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου των υφιστάμενων μέτρων κατά της διασποράς της COVID-19 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου είναι να δοθεί επαρκής χρόνος για προσεκτική επαναξιολόγησή τους, στη βάση των επιδημιολογικών δεικτών, όπως θα διαμορφωθούν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση για επέκταση της περιόδου, κατά την οποία οι πολίτες που εμβολιάζονται με 1η δόση δύνανται να διενεργούν δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας, από τρεις σε τέσσερις εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Τις χορηγίες και κατά χάριν δωρεές του κράτους για το 2025 δημοσίευσε τη Δευτέρα το Γενικό Λογιστήριο, εφαρμόζοντας, όπως αναφέρει, τις πρόνοιες του περί της Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE