Τμήμα Αλιείας: Ανακριβές το δημοσίευμα για νέο ξενικό είδος ψαριού

Τμήμα Αλιείας: Ανακριβές το δημοσίευμα για νέο ξενικό είδος ψαριού

Αναφορικά με δημοσίευμα που κυκλοφορεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την άφιξη νέου ξενικού είδους ψαριού στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου (βατραχόψαρο), το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.


Σημειώνει ότι η σχετική αναφορά, πιθανόν να οφείλεται σε λανθασμένη μετάφραση πρόσφατου άρθρου της αγγλικής εφημερίδας The Telegraph για το είδος λαγοκέφαλος (silver cheeked toad fish), με συνεπακόλουθο και την επισύναψη παραπλανητικών φωτογραφιών.

Προστίθεται ότι το ξενικό είδος λαγοκέφαλος έχει καταγραφεί στα νερά της Κύπρου από το 2006. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στρέφονται οι προσδοκίες για το επόμενο βήμα στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ουσιαστική πρόοδο και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE