Ακυρώνεται η συνάντηση Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου στο Ground Zero

Ακυρώνεται η συνάντηση Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου στο Ground Zero

Δεν θα συναντηθούν τελικά το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στην προγραμματισμένη ξενάγηση στον Ground Zero και τον ναό του Αγίου Νικολάου.

Επισήμως ως αιτία της αναβολής προβάλλεται η προσθήκη στο πρόγραμμα του κ.Μητσοτάκη συνάντησης με τη διευθυντική ομάδα (editorial board) της Wall Street Journal. Ωστόσο, η αναβολή ερμηνεύεται ως έμπρακτη ένδειξη της δυσαρέσκειας της κυβέρνησης για την παρουσία του κ.Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού τη Τουρκίας», παρουσία του Ερντογάν και του Τατάρ.

Nωρίτερα σήμερα, για την κίνηση του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου να δώσει το «παρών» στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, παρουσία Ερντογάν αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, είχε τοποθετηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προϊδεάζοντας τρόπον τινά και για την τελευταία εξέλιξη με την οποία οι δύο άνδρες δεν θα συναντηθούν ούτε στο Ground Zero.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Γιάννης Οικονόμου είπε χαρακτηριστικά πως «μας ενόχλησε η κίνησή του» και συμπλήρωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της».

Στην συνέχεια μιλώντας για το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι ρευστό και καταρτίζεται συνεχώς και θα υπάρξει εν συνεχεία ενημέρωση για οποιαδήποτε αλλαγή.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE