Σεισμός στην Κρήτη: Ακόμη δύο εγκλωβισμένοι στο Αρκαλοχώρι

Σεισμός στην Κρήτη: Ακόμη δύο εγκλωβισμένοι στο Αρκαλοχώρι

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται εγκλωβισμένα σε σπίτι, ακόμα δυο άτομα στο Αρκαλοχώρι.

Πρόκειται για τους γονείς της προέδρου της κοινότητας Αρκαλοχωρίου Χρυσούλας Κεγκέρογλου.

Πάνω από 1.000 πέτρινα κτίσματα κρίνονται ακατάλληλα

Περισσότερα από 1.000 κυρίως πέτρινα κτίσματα στο Αρκαλοχώρι και τις όμορες περιοχές κρίνονται ακατάλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μετά από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε, σήμερα, Δευτέρα, στις 9:17 στην ανατολική Κρήτη, στην Άρβη.

Σύμφωνα με το neakriti.gr οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για τεράστες φθορές και ρωγμές σε περισσότερα από 1.000 πέτρινα κτίσματα, καθώς επίσης και ζημιές σε δίκτυα υποδομών και ύδρευσης.

Ο ισχυρός σεισμός 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ έγινε έντονα αισθητός όχι μόνο στο Ηράκλειο, που ήταν το επίκεντρο, αλλά και στα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ακόμη αναπτύξει ουσιαστική επαφή με το σύνολο της υφιστάμενης ηγεσίας της ΕΔΕΚ, η νέα πρόεδρος του κόμματος Σοφία Χριστοδούλου Μακρή, καλείται μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, να διαχειριστεί μια ιδιαίτερα σύνθετη μεταβατική περίοδο. Μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε είναι προγραμματισμένο το εκλογικό συνέδριο της ΕΔΕΚ, θα πρέπει να έχει δώσει σαφές δείγμα γραφής, για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να λειτουργήσει το κόμμα, τις πολιτικές της προτεραιότητες και τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE