Σεισμός στην Κρήτη: Ακόμη δύο εγκλωβισμένοι στο Αρκαλοχώρι

Σεισμός στην Κρήτη: Ακόμη δύο εγκλωβισμένοι στο Αρκαλοχώρι

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται εγκλωβισμένα σε σπίτι, ακόμα δυο άτομα στο Αρκαλοχώρι.

Πρόκειται για τους γονείς της προέδρου της κοινότητας Αρκαλοχωρίου Χρυσούλας Κεγκέρογλου.

Πάνω από 1.000 πέτρινα κτίσματα κρίνονται ακατάλληλα

Περισσότερα από 1.000 κυρίως πέτρινα κτίσματα στο Αρκαλοχώρι και τις όμορες περιοχές κρίνονται ακατάλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μετά από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε, σήμερα, Δευτέρα, στις 9:17 στην ανατολική Κρήτη, στην Άρβη.

Σύμφωνα με το neakriti.gr οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για τεράστες φθορές και ρωγμές σε περισσότερα από 1.000 πέτρινα κτίσματα, καθώς επίσης και ζημιές σε δίκτυα υποδομών και ύδρευσης.

Ο ισχυρός σεισμός 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ έγινε έντονα αισθητός όχι μόνο στο Ηράκλειο, που ήταν το επίκεντρο, αλλά και στα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Την άμεση λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της επερχόμενης ενεργειακής κρίσης προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», την ώρα που η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη τόσο με τις επιπτώσεις των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή όσο και με την κτηνιατρική κρίση του αφθώδους πυρετού, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη έναρξης ουσιαστικής συζήτησης για το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων με το τέλος της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE