Ανησυχία για απουσία επαρκών μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια, εκφράζει η ΑΣΔΥΚ

Ανησυχία για απουσία επαρκών μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια, εκφράζει η ΑΣΔΥΚ

Τον προβληματισμό και την ανησυχία της εκφράζει η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), για την απουσία επαρκών μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια, όπως αναφέρει.

 
Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωση η ΑΣΔΥΚ αναφέρει ότι «στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας έχει παρατηρηθεί ότι, στο χώρο άφιξης επιβατών και παραλαβής ταξιδιωτικών αποσκευών, εισέρχονται επιβάτες, οι οποίοι προηγούμενα είχαν εξέλθει ή ακόμη και επαγγελματίες πάροχοι ιδιωτικών υπηρεσιών μεταφοράς».

Παρόλο που οι έξοδοι επιβατών είναι μονοδρομημένες, σύμφωνα με την συντεχνία, «εντούτοις με μεγάλη ευκολία εισέρχονται στο χώρο πολίτες οι οποίοι αναφέρουν στους επί καθήκοντι Λειτουργούς διάφορες δικαιολογίες όπως, ΄ξέχασα τη βαλίτσα, ήρθα να παραλάβω το παιδί μου, επιστρέφω να βοηθήσω τον φίλο μου, ήρθα να παραλάβω βαλίτσα και να την παραδώσω στον ιδιοκτήτη της΄».
 
Αναφέρει επίσης ότι «προϋπόθεση της διασφάλισης της ασφάλειας των αεροδρομίων είναι η αριθμητικά επαρκής στελέχωση των Υπηρεσιών».
 
«Αναμένουμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης και τις αρμόδιες Αρχές, που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια των αερολιμένων, ότι θα λειτουργήσουν κατά τρόπο ορθολογικό ώστε να προωθήσουν και να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα του ελλειμματικού ελέγχου που διαπιστώνεται», καταλήγει η ΑΣΔΥΚ.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη – Τι αναμένει η Λευκωσία από Έρχιουρμαν

Κυπριακό: Στο τραπέζι οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη – Τι αναμένει η Λευκωσία από Έρχιουρμαν

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στη συνάντηση του Προέδρου με το Δημοτικό Συμβούλιο Μόρφου, στη συνεδρίαση του Προέδρου της Δημοκρατίας με νέους υπό τη μορφή Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους.