Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Μακρόν για φρεγάτες και αμυντική συμφωνία - LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Μακρόν για φρεγάτες και αμυντική συμφωνία - LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Η συμφωνία αμυντικής συνδρομής προβλέπει ένοπλη παρέμβαση σε περίπτωση που απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα - Δείτε ζωντανά τις ανακοινώσεις στον Τύπο

Αυτή την ώρα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνουν από το Μέγαρο των Ηλισίων την συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την αγορά εξοπλισμών αλλά και την αμυντική συμφωνία.

Οι δηλώσεις στον Τύπο ξεκίνησαν με την τοποθέτηση του Γάλλου προέδρου ο οποίος χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας ως πολύ σημαντική στιγμή, καθώς όπως σημείωσε αποτελεί το απαύγασμα μίας εντατικής συνεργασίας των τελευταίων 18 μηνών.

Οι δύο ηγέτες θα κάνουν τις επίσημες ανακοινώσεις για την αγορά τριών φρεγατών Belh@rra με την επιλογή η Αθήνα να αποκτήσει ακόμη μία, την αγορά ακόμη έξι Rafale, κάτι που είχε πρώτο αποκαλύψει το protothema.gr καθώς και το ότι απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις 3+1 κορβέτες Gowind ως ενδιάμεση λύση. Μία προμήθεια συνολικού ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ. Σε αυτό το πακέτο περιλαμβάνεται και το σύνολο των οπλικών συστημάτων που μπορούν να φέρουν αυτά τα πλοία.

Πάντως, όπως έγραφε νωρίτερα το protothema.gr σε ότι αφορά τις κορβέτες Gowind η ελληνική πλευρά εμφανίζεται στο πλαίσιο των σχετικών διαπραγματεύσεων να έχει πετύχει την αύξηση του αριθμού τους από 3 σε 4, διευρύνοντας έτσι περαιτέρω τα πλεονεκτήματα της γαλλικής πρότασης για το Πολεμικό Ναυτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλες οι ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα: O Μαδούρο είναι ο νόμιμος εκλεγμένος ηγέτης της χώρας, δεν θα γίνουμε αποικία, δήλωσε η αντιπρόεδρος

Όλες οι ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα: O Μαδούρο είναι ο νόμιμος εκλεγμένος ηγέτης της χώρας, δεν θα γίνουμε αποικία, δήλωσε η αντιπρόεδρος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα καθώς οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν επίθεση σε αεροδρόμια, λιμάνια και στρατιωτικές βάσεις στο Καράκας και σε άλλες περιοχές της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η μεγάλης κλίμακας αμερικανική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο και της συζύγου του, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν αεροπορικώς εκτός της χώρας τους. Το Καράκας κατήγγειλε την αμερικανική επίθεση και το καθεστώς ανακοίνωσε την κήρυξη κατάστασης εθνικής ανάγκης. Παρακολουθείστε live όλες τις εξελίξεις

BEST OF TOTHEMAONLINE