Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

EΔΕΚ: Aναστέλλονται οι εκλογές της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας

30.09.2021
16:34
Πολιτική

Αναστολή των εκλογών της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης στη Λευκωσία Λευκωσία μετά από προσωρινό διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Με ιδιαίτερο σεβασμό προς την Ιστορική Βάση της ΕΔΕΚ, με βαθιά συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών που διέρχεται η Πατρίδα μας και κάτω από το βλέμμα της Ιστορίας μας και των Ιστορικών ηγετών μας, αλλά κυρίως με πλήρη επίγνωση των τραγικών συνεπειών που θα είχε τόσο για το ίδιο το Κίνημα μας, την ΕΔΕΚ της Αντίστασης, της Εθνικής Κατάφασης και της Κοινωνικής Πάλης, η ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών στο πλαίσιο της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας σε κλίμα δικαιολογημένης αμφισβήτηση της εγκυρότητας και νομιμότητας του Μητρώου Μελών του Κινήματος, μέσω των δικηγόρων μας Α.&Α. Κ. Αιμιλιανίδης, Κ.Κατσαρός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. δια του Δρ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, εκδόθηκε προσωρινό διάταγμα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για αναστολή των εκλογών της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας.

Ταυτόχρονα έχουμε ζητήσει την αντιπαραβολή των τριών εκδοχών του μητρώου με τις ενδεδειγμένες διαδικασίες. Η ενέργεια μας αυτή κατέστη αδήριτη ανάγκη μετά και την αναλυτική και τεκμηριωμένη παράθεση γεγονότων σε πρόσφατη επιστολή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ.

Είμαστε σίγουροι πως η ενέργεια μας αυτή, η οποία κατέστη ως η έσχατη λύση για διασφάλιση της ενότητας του Κινήματος, την κατοχύρωση της εγκυρότητας των εκλογικών αποτελεσμάτων και την αποτροπή διασπαστικών αιτιάσεων, μετά τις αλλεπάλληλες και ατελέσφορες προσπάθειες εκ μέρους πολλών Συναγωνιστών για συγκριτική ανάλυση και αντιπαραβολή των διαφόρων εκδοχών του Μητρώου Μελών που έχουν περιγραφεί από τον Γραμματέα της Κ.Ε. συνιστά κατάθεση ευθύνης ενώπιον του κάθε Εδεκίτη. Και είναι κατάθεση ευθύνης προκειμένου ενωμένοι να προχωρήσουμε σε εκλογικές διαδικασίες. Σε αντίθετη περίπτωση, ο κάθε ένας και κάθε μία που θα συμμετείχε σε αυτή την εκλογική διαδικασία, είτε ως ψηφοφόρος είναι ως υποψήφιος, θα προσυπόγραφε αθέλητα πράξεις, εν δυνάμει αντικαταστατικές και έκνομες.

Η ΕΔΕΚ είναι το κόμμα που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα ιστορικά γεγονότα της Κύπρου ενώ ταυτόχρονα στάθηκε προστάτης στην εδραίωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Έχουμε βαθιά συναίσθηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΔΕΚ και που επεκτείνονται προς την Κύπρο ολόκληρη, μέσα από το διαχρονικό ειδικό βάρος του του Πατριωτικού Σοσιαλισμού που επιβάλλεται να είναι η ταυτότητα και η σφραγίδα μας. Για τούτο και συνειδητά θέτουμε ανάχωμα στους οποιουσδήποτε θα αξιοποιούσαν μια ΕΔΕΚ καταθρυμματισμένη, αυτές τις δύσκολες ώρες για την Πατρίδα μας. Μια ισχυρή ΕΔΕΚ είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα η κοινωνία η οποία μαστίζεται από κάθε είδους προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές του Νεοφιλελευθερισμού, αλλά και οι διαχρονικές αδυναμίες της Κυβέρνησης να μπορέσει να δημιουργήσει ένα κοινωνικό κράτος με ανθρώπινο πρόσωπο.

Τα θλιβερά βιώματα πρόσφατων Επαρχιακών Συνδιασκέψεων που διαπόμπευσαν την Δημοκρατία, όπως θα έγραφε και ο Δώρος της ΕΔΕΚ πικραμένος, δεν μπορεί να αφεθούν να σπιλώνουν το σώμα της Ιστορικής μας βάσης. Γιατί το διακύβευμα δεν είναι αν εκλεγεί ο ένας ή ο άλλος συναγωνιστής στην οποιαδήποτε θέση ηγεσίας. Διακύβευμα αποτελεί το γεγονός πως οποιαδήποτε τυχόν αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος, με τον οποιοδήποτε τρόπο θα συνιστούσε πληγή και ύβρι και γροθιά στο ίδιο το σώμα της ΕΔΕΚ..

Μοναδικός μας στόχος παραμένει να μπορούμε όλοι μας, ελεύθερα και καθαρά να επιλέγουμε αυτούς που θα καθορίσουν το μέλλον της ΕΔΕΚ και συνεπακόλουθα της Πατρίδας μας..

Για να οικοδομήσουμε μαζί ξανά το ανάχωμα που πάντα αναζητούσαν στην ΕΔΕΚ οι κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας».