Βρετανία: Μόνο με διαβατήριο πλέον η είσοδος των Ευρωπαίων

Βρετανία: Μόνο με διαβατήριο πλέον η είσοδος των Ευρωπαίων

Μόνο με επίδειξη διαβατηρίου θα μπορούν να εισέρχονται από σήμερα στη Βρετανία οι πολίτες στην Ε.Ε και την Ελβετία.

Με βάση του συμφωνία του Brexit, πλέον θα είναι υποχρεωτικό το διαβατήριο γα τους Ευρωπαίους που θέλουν να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι σήμερα, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας μπορούσαν οι Ευρωπαίοι να ταξιδέψουν στην Γηραιά Αλβιώνα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι η αλλαγή αυτή «θα αποτρέψει οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες να κάνουν κατάχρηση του συστήματος», επειδή τα δελτία ταυτότητας είναι «επισφαλή έγγραφα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το 48% των πλαστών εγγράφων που εντοπίστηκαν το 2020 στα βρετανικά σύνορα ήταν ευρωπαϊκές ή ελβετικές ταυτότητες. Αυτά τα έγγραφα πλαστογραφούνται πιο εύκολα από τα διαβατήρια, όπως αναφέρει το υπουργείο επισημαίνοντας ότι ορισμένα δεν περιλαμβάνουν βιομετρικά δεδομένα.

«Ενισχύουμε τα σύνορά μας»

«Πρέπει να καταπολεμήσουμε τους εγκληματίες που επιδιώκουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας χρησιμοποιώντας πλαστά ή έγγραφα», υποστηρίζει από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ.

«Τερματίζοντας τη χρήση αυτών των επισφαλών δελτίων ταυτότητας, ενισχύουμε τα σύνορά μας και ανταποκρινόμαστε στη βούληση των ανθρώπων να πάρουν ξανά τον έλεγχο του μεταναστευτικού μας συστήματος», πρόσθεσε.

Οι μόνες εξαιρέσεις στην επίδειξη υποχρεωτικού διαβατηρίου είναι οι Ιρλανδοί υπήκοοι καθώς και οι πολίτες στην Ε. Ε και την Ελβετία με καθεστώς προσωρινής ή μη διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτοί θα μπορούν να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσει σήμερα τις δικές του απαντήσεις ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε σχέση με τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για το βιβλίο «Κράτος Μαφία». Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής συζήτησης και αυξημένου ενδιαφέροντος γύρω από τα ευρήματα της έρευνας. Όπως έχει ανακοινωθεί από το Πολιτικό του Γραφείο, ο κ. Αναστασιάδης θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί όλων των ζητημάτων που τον αφορούν, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή και τις θέσεις του για τα συμπεράσματα του πορίσματος, ενώ αναμένεται να δεχθεί και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE