Βρετανία: Μόνο με διαβατήριο πλέον η είσοδος των Ευρωπαίων

Βρετανία: Μόνο με διαβατήριο πλέον η είσοδος των Ευρωπαίων

Μόνο με επίδειξη διαβατηρίου θα μπορούν να εισέρχονται από σήμερα στη Βρετανία οι πολίτες στην Ε.Ε και την Ελβετία.

Με βάση του συμφωνία του Brexit, πλέον θα είναι υποχρεωτικό το διαβατήριο γα τους Ευρωπαίους που θέλουν να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι σήμερα, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας μπορούσαν οι Ευρωπαίοι να ταξιδέψουν στην Γηραιά Αλβιώνα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι η αλλαγή αυτή «θα αποτρέψει οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες να κάνουν κατάχρηση του συστήματος», επειδή τα δελτία ταυτότητας είναι «επισφαλή έγγραφα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το 48% των πλαστών εγγράφων που εντοπίστηκαν το 2020 στα βρετανικά σύνορα ήταν ευρωπαϊκές ή ελβετικές ταυτότητες. Αυτά τα έγγραφα πλαστογραφούνται πιο εύκολα από τα διαβατήρια, όπως αναφέρει το υπουργείο επισημαίνοντας ότι ορισμένα δεν περιλαμβάνουν βιομετρικά δεδομένα.

«Ενισχύουμε τα σύνορά μας»

«Πρέπει να καταπολεμήσουμε τους εγκληματίες που επιδιώκουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας χρησιμοποιώντας πλαστά ή έγγραφα», υποστηρίζει από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ.

«Τερματίζοντας τη χρήση αυτών των επισφαλών δελτίων ταυτότητας, ενισχύουμε τα σύνορά μας και ανταποκρινόμαστε στη βούληση των ανθρώπων να πάρουν ξανά τον έλεγχο του μεταναστευτικού μας συστήματος», πρόσθεσε.

Οι μόνες εξαιρέσεις στην επίδειξη υποχρεωτικού διαβατηρίου είναι οι Ιρλανδοί υπήκοοι καθώς και οι πολίτες στην Ε. Ε και την Ελβετία με καθεστώς προσωρινής ή μη διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτοί θα μπορούν να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE