ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνοτουρκικά: Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε ατύχημα με τουρκικό μαχητικό στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε ατύχημα με τουρκικό μαχητικό στο Αιγαίο

Εμπλοκή μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα με σοβαρές συνέπειες επιβεβαίωσαν στο Open στρατιωτικές πηγές.

Το περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολύ σοβαρό ατύχημα
Σύμφωνα με αυτές, το πρωί της Πέμπτης, 30 Σεπτεμβρίου, τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ Χίου και Σάμου.

Αμέσως ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από τη Σαμοθράκη και έσπευσαν να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά. Το ζεύγος των ελληνικών F-16 αναγνώρισε τον τουρκικό σχηματισμό, όταν αυτά πετούσαν δυτικά της Ικαρίας. Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πιλότος προχώρησε σε επικίνδυνο ελιγμό και διασταυρώθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση με το ελληνικό F- 16 ενώ βρισκόταν λίγες δεκάδες μέτρα μπροστά από τη μύτη του ελληνικού μαχητικού.

Επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στις τουρκικές προκλήσεις δεν έχασαν λεπτό την ψυχραιμία τους οι Έλληνες πιλότοι. Όταν οι Τούρκοι κινήθηκαν ανατολικά βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι με τα ελληνικά μαχητικά και η καταδίωξη συνεχίστηκε ώσπου οι Τούρκοι έριξαν φωτοβολίδες αυτοπροστασίας για να ξεφύγουν. Οι φωτοβολίδες θα μπορούσαν να χτυπήσουν τα ελληνικά μαχητικά τα οποία ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση και να προκληθεί πολύ σοβαρό ατύχημα.

ΠΗΓΗ: Έθνος

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top