ΥΓΕΙΑ

Τρόφιμα από ακρίδες θα δοκιμάζατε;

Τρόφιμα από ακρίδες θα δοκιμάζατε;

Τι σκέφτηκε ο Ισραηλινός Ντρόρ Ταμίρ, ιδιοκτήτης της εταιρείας τεχνολογίας τροφίμων «Hargo»; Να φτιάξει ζελεδάκια σε σχήμα μικρής αρκούδας, που είναι γεμάτα πρωτεΐνη αφού παρασκευάζονται από διάφορα είδη ακρίδας. Ναι, ακρίδας!

«Οι ακρίδες έχουν γεύση που θυμίζουν πεκάν, μανιτάρια, καφέ και σοκολάτα» εξηγεί ο Ντρορ Ταμίρ και επισημαίνει ότι: «Με την γκάμα τροφίμων της εταιρείας μπορούμε να δημιούργήσουμε πολλές διαφορετικές γεύσεις, όπως πορτοκάλι και φραόυλα». Ο Ντρόρ Ταμίρ εντυπωσιάστηκε από τις ακρίδες όταν ήταν παιδί, όταν άκουγε ιστορίες από τη γιαγιά του, η οποία ήταν μαγείρισσα σε συλλογική κοινότητα, τα γνωστά κιμπούτς. «Έμαθα για τη δεκαετία του 1950, όταν το Ισραήλ υπέφερε από έλειψη φαγητού αλλά και από επιδρομές που έκαναν σμήνη από ακρίδες που έφταναν από την Αφρική και κατέστρεφαν τις καλλιέργειες».

«Ενώ τα περισσότερα μέλη του κιμπούτς έτρεχαν στα χωράφια για να τρομάξουν τις ακρίδες, οι Εβραίοι της Υεμένης και του Μαρόκου μάζεψαν τόνους από αυτά για φαγητό. Τότε ήταν που κατάλαβα ότι οι ακρίδες μπορούν να ταΐσουν δισεκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο». Ο Ντρορ Ταμίρ θα κυκλοφορήσει σειρά προϊόντων όπως μπάρες ενέργειας, μπιφτέκια και κεφτεδάκια από φαλάφελ. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως η κατανάλωση εντόμων έχει μπει στο τραπέζι εδώ και καιρό και λόγω των νέων συνθηκών: κλιματικής αλλαγής και βιωσιμότητας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top