LIKE ONLINE

Facebook: Τον Μάρτιο του 2019 το προηγούμενο μεγάλο «κρασάρισμα»

Facebook: Τον Μάρτιο του 2019 το προηγούμενο μεγάλο «κρασάρισμα»

Είχε χρειαστεί περίπου μια μέρα για να επανέλθει η υπηρεσία πλήρως στην κανονική της λειτουργία.


Κι όμως... Το σημερινό κρασάρισμα του Facebook, που το έχει ήδη κρατήσει εκτός λειτουργίας για περισσότερες από τρεις ώρες (μαζί με τα «αδελφάκια» του, Instagram και WhatsApp) δεν είναι το μοναδικό μεγάλης διάρκειας που έχει αντιμετωπίσει από το 2006 που έχει γίνει ευρέως προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο.

Στις 13 Μαρτίου του 2019, τόσο η πλατφόρμα του Facebook, όσο και αυτές των Instagram και WhatsApp «κράσαραν» ξανά και έγιναν «μη προσβάσιμες» για χρήστες σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, για ορισμένους το Facebook ήταν ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας (όπως σήμερα), ενώ για άλλους κάποια χαρακτηριστικά, όπως τα Stories ή η ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω του Messenger δεν ανταποκρίνονταν.

Μάλιστα τότε η τεχνική ομάδα της υπηρεσίας χρειάστηκε περίπου 24 ώρες για να δώσει το «all clear» και να την επαναφέρει στην κανονική της λειτουργία, αποδίδοντας το «κρασάρισμα» σε «αλλαγή στη διαμόρφωση του σέρβερ». Νωρίτερα, η εταιρεία είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο το κρασάρισμα να προήλθε από επίθεση DdoS.

Ακόμα πιο πίσω, το 2008 το Facebook είχε βγει πάλι νοκ άουτ από ένα «σφάλμα» που επηρέασε περ΄που 80 εκατομμύρια χρήστες. Κι εκείνο το «κρασάρισμα» είχε κρατήσει για, περίπου, μια ημέρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top