Στην ατζέντα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα Pandora Papers

Στην ατζέντα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα Pandora Papers

Το ζήτημα που προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση από διεθνή ΜΜΕ των «Pandora Papers» θα συζητήσει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στο Στρασβούργο, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της Ολομέλειας.

 
Κατά τη συζήτηση η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης θα κληθούν να τοποθετηθούν εκπρόσωπος του Συμβουλίου και εκπρόσωπος της Κομισιόν.
 
Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι το πώς οι τελευταίες αποκαλύψεις επηρεάζουν τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.
 
Όπως σημειώνεται, θα ακολουθήσει συζήτηση και ψηφοφορία για ψήφισμα του Κοινοβουλίου κατά την επόμενη Ολομέλεια, που θα λάβει χώρα αργότερα αυτόν τον μήνα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα Υόρκη χωρίς 3+1-Το χαμένο μομέντουμ και το νέο στοίχημα Χριστοδουλίδη

Κυπριακό: Νέα Υόρκη χωρίς 3+1-Το χαμένο μομέντουμ και το νέο στοίχημα Χριστοδουλίδη

Η δήλωση του Αντόνιο Γκουτέρες από τη Νέα Υόρκη, ήρθε να προσγειώσει απότομα τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, γύρω από την παρουσία του Κυπριακού στην 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ ήταν σαφής: συνάντηση σε σχήμα 3+1 ή 5+1 δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, καθώς, όπως ανέφερε, «υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».

BEST OF TOTHEMAONLINE