ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πατέρας μικρής Άσιας: «Αυτή τη φορά έχουμε πολλές ελπίδες»

Πατέρας μικρής Άσιας: «Αυτή τη φορά έχουμε πολλές ελπίδες»

Αυτή τη φορά έχουμε πολλές ελπίδες, δήλωσε ο Οζάν Πολατλί για την κόρη του, τη μικρή Άσια, που νοσηλεύεται από τις 27 Σεπτεμβρίου στο Μακάρειο νοσοκομείο πάσχοντας από την ασθένεια SMA τύπου 1.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν ο κ. Πολατλί αναφέρθηκε στην καμπάνια, που μόνος του αρχικά είχε ξεκινήσει στα κατεχόμενα για τη συλλογή χρημάτων για τη θεραπεία του παιδιού του και τη διαδικασία αλλά και τις υποσχέσεις που τους δόθηκαν μέχρι να έρθουν τελικά στο Μακάρειο νοσοκομείο. «Είναι η πρώτη φορά που φτάσαμε τόσο κοντά στην ανάρρωση, είμαστε ενθουσιασμένοι», είπε.

Μετρούν μέρες για να έρθει το φάρμακο Zolgensma που χρειάζεται η μικρή Άσια, πρόσθεσε στη δημοσιογράφο της Γενί Ντουζέν έξω από το Μακάρειο ο πατέρας της μικρής Άσια. Δεν θα είμαστε σε θέση να χαρούμε πλήρως μέχρι να δούμε ότι το φάρμακο δίδεται στην Ασία, συνέχισε ο πατέρας, εξηγώντας ότι τους έχουν δοθεί πολλές υποσχέσεις στο παρελθόν και μετά απογοητεύτηκαν.

Ανέφερε ότι όταν η σύζυγός του ήταν 11 εβδομάδων έγκυος τους είπαν ότι το έμβρυο έφερε αυτή την ασθένεια, όμως επειδή πίστεψαν ότι δεν θα εκδηλωθεί δεν διέκοψαν την κύηση. Το ότι πάσχει από SMA τύπου 1 οριστικοποιήθηκε όταν η Άσια ήταν 4 μηνών, ενώ από 2 μηνών το μωρό δεν κουνιόταν.

Ο κ. Πολατλί είπε ότι αιτήθηκαν και στην Ελβετία για δωρεάν θεραπεία της Άσια, όπου κάθε χρόνο 100 παιδιά με αυτή την ασθένεια τυγχάνουν δωρεάν θεραπείας, αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Για την εκστρατεία συλλογής χρημάτων είπε ότι ανέμενε από επιχειρηματίες βοήθεια που ωστόσο δεν ήρθε ποτέ, ενώ ένα παιδί 7 χρονών τους έδωσε 10.000 ΤΛ (περίπου 1000 ευρώ), που είχε συγκεντρώσει, πουλώντας βραχιόλια για την Άσια.

Ανέφερε επίσης ότι με δικά τους χρήματα πλήρωσαν τη φιάλη οξυγόνου, που χρειάστηκε η μικρή Άσια για να πετάξει από την Τουρκία, μέσω Ελλάδας, στην Κύπρο για να εισαχθεί στο Μακάρειο.

Οι 3χρονες δίδυμες κόρες τους, συνέχισε, που μένουν με την γιαγιά και τον παππού πλέον, αδημονούν να δουν τη μητέρα και τον πατέρα τους. Βρίσκονται πάνω από 1 εβδομάδα στην Κύπρο, ανέφερε ο κ. Πολατλί, αλλά τις δίδυμες ακόμη δεν μπόρεσαν να τις δουν. Το να προσπαθείς να σώσεις τη ζωή του ενός σου παιδιού και να μην μπορείς να δεις τα άλλα, είναι κάτι που έχει επηρεάσει όλη την οικογένεια, πρόσθεσε.

«Χρησιμοποιούμε όλο μας τον χρόνο για την Ασία. Είτε είμαστε στο εξωτερικό, είτε στο νοσοκομείο, είτε προσπαθούμε να κάνουμε εκστρατεία. Προς το παρόν, δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η δουλειά μας. Υπάρχουν και χρέη, αλλά δεν μας νοιάζει ό, τι άλλο κι αν γίνει. Το παιδί μας είναι άρρωστο εδώ. Αν είναι ας γίνουν όλα στάχτη, αρκεί η υγεία του παιδιού μου θα αποκατασταθεί. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό».

Ο Οζάν Πολατλί είπε ότι για να ακολουθήσει την θεραπεία η μικρή Άσια στην Κυπριακή Δημοκρατία μεγάλο ρόλο έπαιξε ο Σενέρ Ελτζίλ, ο οποίος το προσπάθησε πολύ, έστειλε επιστολή στον κ. Αναστασιάδη. «Χάρη στον Ελτζίλ είμαστε σήμερα εδώ». 

Ο κ. Πολατλί είπε ότι το 2018 ο μικρός Αντώνης που έπασχε με την ασθένεια SMA τύπου 1 χρειάστηκε την ίδια θεραπεία. Σημείωσε δε πως εδώ και 3 -4 εβδομάδες είναι σε επικοινωνία με την οικογένεια του μικρού Αντώνη. Τότε, είπε, ο μικρός Αντώνης, με χρήματα που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά και με την παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη, στάλθηκε για τη θεραπεία με το Zolgensma στην Αμερική. Η Άσια, ανέφερε ο πατέρας της, είναι το πρώτο παιδί, που θα δεχθεί αυτή τη θεραπεία στην Κύπρο.

«Για πρώτη φορά στην Κύπρο, ένα παιδί μπορεί να λάβει θεραπεία Zolgensma, η οποία θα χορηγηθεί στην Άσια, ένα Τουρκοκύπριο παιδί, χάρη στον Αντώνη, ένα Ελληνοκύπριο παιδί. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, βρίσκονται στο στάδιο όπου περιμένουν τα αποτελέσματα ειδικών εξετάσεων από την Ολλανδία και πρόσθεσε ότι η Άσια κάθε μέρα κάνει φυσιοθεραπεία για μισή ώρα.,

Ο γιατρός στο Μακάρειο, συνέχισε, τους ζήτησε και υπέγραψαν ένα χαρτί ότι γνωρίζουν για πιθανές παρενέργειες του φαρμάκου, το οποίο το θεωρεί μόνη τους επιλογή και ελπίδα.

Η θεραπεία, σημειώνει η εφημερίδα, γίνεται στην εντατική μονάδα του Μακάρειου όπου μπορεί να είναι μόνο η μητέρα, η οποία έστειλε μια φωτογραφία της μικρής μέσω του πατέρα της και είναι αυτή που η Γενί Ντουζέν δημοσιεύει με τη συνέντευξη του Οζάν Πολατλί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top