ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Venus Minerals: Σημαντικά αποθέματα χρυσού, χαλκού και ψευδαργύρου στην Κοκκινόγια

Venus Minerals: Σημαντικά αποθέματα χρυσού, χαλκού και ψευδαργύρου στην Κοκκινόγια

Την υψηλή συγκέντρωση χρυσού, χαλκού και ψευδαργύρου στην Κοκκινόγια επιβεβαίωσε η Venus Minerals, σε συνέχεια της διαδικασίας αξιολόγησης του κοιτάσματός της στην περιοχή.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα αποτελέσματα του γεωτρητικού προγράμματος της Εταιρείας κατέδειξαν πως η περιεκτικότητα χρυσού στα εν λόγω αποθέματα κυμαίνεται από 0,1 μέχρι 6,24 γραμμάρια ανά τόνο, ενώ η περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο και χαλκό κυμαίνεται από 0,1% μέχρι 4,06% και 0,1% με 4,4% αντίστοιχα.
 
Τα εν λόγω ευρήματα προκύπτουν έπειτα από την ολοκλήρωση εννέα γεωτρήσεων στο τμήμα Κοκκινόγιας και είναι συνέχεια προκαταρκτικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Venus Minerals τον περασμένο Ιούλιο.
 
Συγκεκριμένα, τρεις νέες ζώνες με περιεκτικότητα χαλκού και χρυσού εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του φετινού γεωτρητικού προγράμματος της Εταιρείας, το οποίο επίσης περιλάμβανε την πιο λεπτομερή ανάλυση ιστορικών στοιχείων που έχουν συλλεγεί μέχρι σήμερα από την περιοχή.
 
Ως αποτέλεσμα των εργασιών, η οικονομική βιωσιμότητα του συνόλου του κοιτάσματος θα αναθεωρηθεί, προκειμένου να αντικατοπτρίζει τα τελικά ευρήματα.
 
Θα ακολουθήσει νέο γεωτρητικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για την περαιτέρω αξιολόγηση της περιοχής της δυτικής Κοκκινόγιας, καθώς και η διεξαγωγή ερευνών σε βαθύτερα σημεία του κοιτάσματος στην ανατολική πλευρά.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top