Στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Γεωργίας για το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Γεωργίας για το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες μετέβη ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2021.

Στο Συμβούλιο, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τη συμβολή των τομέων της γεωργίας και της δασοκομίας στους στόχους για το κλίμα με ορίζοντα το 2030 και θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την προετοιμασία των στρατηγικών σχεδίων που κάθε κράτος μέλος καλείται να προετοιμάσει στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Παράλληλα, θα συζητηθεί η αναθεώρηση των προτύπων εμπορίας των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ και η νέα δασική στρατηγική της ΕΕ για το 2030.

Στον τομέα της αλιείας, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τις αλιευτικές δυνατότητες για το 2022 ενώ προς συζήτηση αναμένεται να τεθούν και οι παράνομες αλιευτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στα ύδατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

Τι ακριβώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της ΕΕ από ένα κράτος μέλος θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE