Στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Γεωργίας για το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Γεωργίας για το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες μετέβη ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2021.

Στο Συμβούλιο, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τη συμβολή των τομέων της γεωργίας και της δασοκομίας στους στόχους για το κλίμα με ορίζοντα το 2030 και θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την προετοιμασία των στρατηγικών σχεδίων που κάθε κράτος μέλος καλείται να προετοιμάσει στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Παράλληλα, θα συζητηθεί η αναθεώρηση των προτύπων εμπορίας των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ και η νέα δασική στρατηγική της ΕΕ για το 2030.

Στον τομέα της αλιείας, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τις αλιευτικές δυνατότητες για το 2022 ενώ προς συζήτηση αναμένεται να τεθούν και οι παράνομες αλιευτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στα ύδατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE