ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά σε δεξαμενές βενζίνης στον Λίβανο - Φόβοι για εκρήξεις - BINTEO

Πυρκαγιά σε δεξαμενές βενζίνης στον Λίβανο - Φόβοι για εκρήξεις - BINTEO

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στον νότιο Λίβανο.

Φωτιά ξέσπασε σε δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων στον νότιο Λίβανο τη Δευτέρα, με πυκνούς καπνούς να υψώνονται στον ουρανό καθώς πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες και πηγή ασφαλείας ανέφερε πως ο στρατός ψύχει κοντινές δεξαμενές για να αποφευχθεί εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Δεν έχουν υπάρξει επίσημα σχόλια ή αναφορές απωλειών στις εγκαταστάσεις Ζαχράνι, στις ακτές της Μεσογείου. Η προαναφερθείσα πηγή ασφαλείας είπε ότι η φωτιά δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο. Ο στρατός κρατούσε την κυκλοφορία μακριά από τις εγκαταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται σε αραιοκατοικημένη περιοχή.

Στο Ζαχράνι, περίπου 8 χλμ νότια της Σιδώνας, βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της χώρας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Al Jadeed μετέδωσε πως ο στρατός εκκενώνει την περιοχή λόγω φόβων για εξάπλωση της πυρκαγιάς και έκρηξη.

Ο Λίβανος, ο οποίος βιώνει μια καταστροφική οικονομική κρίση, έχει πληγεί από μια σειρά καταστροφών, μεταξύ των οποίων η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού πέρυσι, η οποία προκάλεσε πάνω από 200 θανάτους και έσπειρε τον όλεθρο σε τμήματα της πόλης.

Στη χώρα σημειώνεται σοβαρές ελλείψεις ηλεκτρικού και βενζίνης, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

Το Σαββατοκύριακο οι ελλείψεις καυσίμων είχαν ως αποτέλεσμα οι δύο μεγαλύτεροι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής της χώρας – αυτός στο Ζαχράνι και ένας άλλος στο Ντέιρ Αμάρ στον βορρά- να κλείσουν εντελώς, εντείνοντας τα δεινά των κατοίκων του Λιβάνου, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εδώ και μήνες.

Το υπουργείο Ενέργειας είπε την Κυριακή πως η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί στα επίπεδα πριν το μπλακάουτ, αφού ο στρατός του Λιβάνου παρείχε καύσιμα στους δύο σταθμούς.

Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει χαρακτηρίσει την οικονομική κρίση του Λιβάνου μία από τις βαθύτερες υφέσεις της σύγχρονης ιστορίας. Τα τρία τέταρτα του πληθυσμού έχουν βυθιστεί στη φτώχεια και το νόμισμα έχει χάσει το 90% της αξίας του τα δύο τελευταία χρόνια.

Οι Λιβανέζοι βασίζονται όλο και περισσότερο σε ιδιωτικές γεννήτριες για ρεύμα, καθώς η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού παρέχει ρεύμα λίγες μόνο ώρες κάθε μέρα στις περιοχές τους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top