Αντισυνταγματικός ο Νόμος για παράλληλη καταχώριση δικαστικών εγγράφων, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή

Αντισυνταγματικός ο Νόμος για παράλληλη καταχώριση δικαστικών εγγράφων, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή

Αντισυνταγματικό έκρινε ομόφωνα η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου τον Νόμο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων στις 4 Φεβρουαρίου 2021, με τίτλο «Ο περί Δικαστηρίων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2021», ο οποίος προνοούσε την παράλληλη καταχώριση παντός δικαστικού εγγράφου, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, στα Δικαστήρια.


Ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας αναφέρει πως σύμφωνα με την Απόφαση, η οποία εκδόθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο χθες, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2021, ο Νόμος κρίθηκε ότι: (1) αποτελεί επέμβαση στη δικαστική εξουσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου από άλλη Εξουσία, (2) βρίσκεται σε αντίθεση με διατάξεις του Συντάγματος, και (3) παραβιάζει την εκ του Συντάγματος απορρέουσα Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών, η οποία διασφαλίζει τη λειτουργική ανεξαρτησία της κάθε μίας εκ των τριών Εξουσιών.

Υπενθυμίζεται ότι η αναφορά του Νόμου έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ανώτατο Δικαστήριο, δυνάμει του Άρθρου 140 του Συντάγματος.

Τον Γενικό Εισαγγελέα εκπροσώπησε στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Ανώτερος Δικηγόρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Λυσάνδρου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Τα 50χρονα, το «κράτος μαφία» και οι εσωκομματικές διαφοροποιήσεις που άνοιξε το πόρισμα, για τον Νίκο Αναστασιάδη

ΔΗΣΥ: Τα 50χρονα, το «κράτος μαφία» και οι εσωκομματικές διαφοροποιήσεις που άνοιξε το πόρισμα, για τον Νίκο Αναστασιάδη

Όταν την περασμένη εβδομάδα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, προέβαινε στη δήλωση ότι θα ήταν καλό ο Νίκος Αναστασιάδης να διευκολύνει το κόμμα και να απέχει από τα συλλογικά όργανα, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια του podcast Legal Matters και κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Χρίστου Πουργουρίδη, ελάχιστοι αντιλήφθηκαν ότι εκείνη τη στιγμή άνοιγε μια συζήτηση την οποία η Πινδάρου προσπαθούσε εδώ και μήνες να κρατήσει πίσω από κλειστές πόρτες.

BEST OF TOTHEMAONLINE