«Τρομοκρατική ενέργεια» θεωρείται ο φόνος του βουλευτή στη Βρετανία - ΒΙΝΤΕΟ

«Τρομοκρατική ενέργεια» θεωρείται ο φόνος του βουλευτή στη Βρετανία - ΒΙΝΤΕΟ

Η επίθεση με μαχαίρι στο Έσεξ η οποία στοίχισε χθες Παρασκευή τη ζωή του βουλευτή των Συντηρητικών Ντέιβιντ Άμες αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία σήμερα Σάββατο.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το κίνητρο δυνητικά συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό», αναφέρει δελτίο Τύπου της αστυνομίας που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για τη δολοφονία του 69χρονου πολιτικού σε εκκλησία των μεθοδιστών συνελήφθη 25χρονος. Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική, ανακοινώθηκε χθες βράδυ.

Τις τελευταίες δεκαετίες διαπράχθηκαν πολλές επιθέσεις εναντίον πολιτικών στη Βρετανία.

«Όλων οι καρδιές είναι γεμάτες σοκ και θλίψη για τον θάνατο του βουλευτή Sir David Amess. Ηταν ένας από τους πιο ευγενικούς και καλούς ανθρώπους στην πολιτική», ανέφερε στο μήνυμά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.