Η Ρωσία ξεκινά έρευνες για τον θάνατο 18 ανθρώπων που κατανάλωσαν νοθευμένο αλκοόλ

Η Ρωσία ξεκινά έρευνες για τον θάνατο 18 ανθρώπων που κατανάλωσαν νοθευμένο αλκοόλ

Οι ρωσικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα σήμερα μετά τον θάνατο 18 ανθρώπων οι οποίοι κατανάλωσαν νοθευμένο αλκοόλ στα Ουράλια.

Είναι η δεύτερη τραγωδία αυτού του είδους μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή, «πολλά άτομα πούλησαν στους πολίτες ένα αλκοολούχο ποτό που ήταν επικίνδυνο για τη ζωή και την υγεία» στο Εκατερίνεμπουργκ. «Αφού ήπιαν αυτό το ποτό, 18 άνθρωποι πέθαναν», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι. Σε βάρος τους διενεργείται έρευνα για «πώληση προϊόντων που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα και προκάλεσαν τον θάνατο εξ αμελείας». Το αδίκημα αυτό τιμωρείται με ποινή 10ετούς κάθειρξης στη Ρωσία.

Στις αρχές Οκτωβρίου, τουλάχιστον 36 άνθρωποι πέθαναν στην περιοχή του Όρενμπουργκ, αφού ήπιαν νοθευμένο αλκοόλ που περιείχε μεθανόλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΥΠΕΞ: «1.200 τόνοι βοήθειας από Κύπρο αναμένουν την αποστολή στη Γάζα»

ΥΠΕΞ: «1.200 τόνοι βοήθειας από Κύπρο αναμένουν την αποστολή στη Γάζα»

Την ελπίδα ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, μέσω του σχεδίου Αμάλθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε την Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.