Ο Τραμπ κατέθεσε ενόρκως για την επίθεση που δέχτηκαν διαδηλωτές από τους φρουρούς ασφαλείας του

Ο Τραμπ κατέθεσε ενόρκως για την επίθεση που δέχτηκαν διαδηλωτές από τους φρουρούς ασφαλείας του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε ενόρκως σήμερα, στο πλαίσιο της αγωγής που έχουν υποβάλει διαδηλωτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν επίθεση από τους σωματοφύλακές του το 2015, όπως ανέφερε ο δικηγόρος των εναγόντων.

Ο Τραμπ έδωσε κατάθεση, η οποία βιντεοσκοπήθηκε, στον Πύργο Τραμπ του Μανχάταν, σύμφωνα με τον δικηγόρο Μπέντζαμιν Ντίκτορ, ο οποίος είχε ζητήσει τη μαρτυρία του πρώην προέδρου.

Την περασμένη εβδομάδα η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Ντόρις Γκονζάλες διέταξε τον Τραμπ να καταθέσει ενόρκως.

Μια ομάδα διαδηλωτών κατέθεσε αγωγή το 2015, υποστηρίζοντας ότι οι φρουροί ασφαλείας του μεγιστάνα τους επιτέθηκαν ενώ διαμαρτύρονταν έξω από τον Πύργο Τραμπ, τον Σεπτέμβριο του 2015, για τα σχόλια που είχε κάνει ο τότε προεδρικός υποψήφιος, ο οποίος χαρακτήρισε «εγκληματίες και βιαστές» τους Μεξικανούς μετανάστες.

«Φέρνουν ναρκωτικά, φέρνουν εγκληματικότητα, είναι βιαστές», είχε δηλώσει στις 16 Ιουνίου εκείνου του έτους, στην ομιλία με την οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE