Σε άμεση ισχύ η αύξηση άδειας μητρότητας – Ακόμη και σε μητέρες που έχουν ήδη γεννήσει

Σε άμεση ισχύ η αύξηση άδειας μητρότητας – Ακόμη και σε μητέρες που έχουν ήδη γεννήσει

Εν αναμονή της ψήφισης του νομοσχέδιου για αύξηση στην άδεια μητρότητας παραμένουν χιλιάδες μητέρες στην Κύπρο.

Τον θετικό δρόμο φαίνεται να παίρνει η συζήτηση για το νομοσχέδιο καθώς την ερχόμενη Πέμπτη 28 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στην Επιτροπή Εργασίας και θα προχωρήσει στην ψήφιση ως επείγον νομοσχέδιο.

Σημειώνεται ότι η αύξηση αφορά 2ο παιδί όπου αυξάνεται στις 22 εβδομάδες από 18 και για 3ο παιδί στις 26 εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Υπουργού Εγρασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», αυτό θα έχει άμεση ισχύ ακόμη και για γυναίκες που έχουν γεννήσει και βρίσκονται σε άδεια μητρότητας, δίνοντας τους τη δυνατότητα να αυξήσουν την άδεια τους.

Παράλληλα την ίδια ώρα επεξεργάζονται και το θέμα της γονικής άδειας όπου είτε ο πατέρας είτε η μητέρα μπορούν να λάβουν άδεια διάρκειας 4 εβδομάδων για παιδιά μέχρι 8 ετών. Επιπρόσθετα ο 1,5 μήνας με επίδομα πληρωμένο κάτι που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

 Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Η διαδικασία στο Κυπριακό προχωρά με αργό ρυθμό αλλά είναι δυναμική, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήλωσεη ΑΝΚΑ η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρία Άνγκελα Ολγκίν υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι για να καταστεί δυνατή η μετάβαση σε διευρυμένη συνάντηση 5+1 απαιτείται η υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Το 5+1 δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά θα εξεταστεί μόνο όταν ‘οι συνθήκες ωριμάσουν’», ανέφερε.

BEST OF TOTHEMAONLINE