ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μακρίδης: «Ο ιός είναι έξυπνος βρίσκει τρόπους να αλλάζει φορεσιά…Οι ανεμβολίαστοι γονείς ή εκπαιδευτικοί πιθανόν να ξεκινήσουν αλυσίδα μετάδοσης»  

Μακρίδης: «Ο ιός είναι έξυπνος βρίσκει τρόπους να αλλάζει φορεσιά…Οι ανεμβολίαστοι γονείς ή εκπαιδευτικοί πιθανόν να ξεκινήσουν αλυσίδα μετάδοσης»   

Ανησυχία για τις αλυσίδες μετάδοσης τόσο στα σχολεία όσο και γενικότερα στην κοινότητα εκφράζει ο Παιδίατρος, Νίκος Μακρίδης στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα»

Συγκεκριμένα, επισημαίνει πως ο ιός είναι έξυπνος και βρίσκει τρόπους να παραμείνει στην κοινότητα.

«Μας ανησυχεί το ότι υπάρχουν αλυσίδες μετάδοσης, ότι ακόμα υπάρχει ο ιός στην κοινότητα, ο ιός είναι έξυπνος βρίσκει τρόπους να αλλάζει φορεσιά για να μας ξεγελά και να παραμένει στην κοινότητα», είπε συγκεκριμένα.

«Στα σχολεία πρέπει να προσέχουμε την μετάδοση με την κοινωνική αποστασιοποίηση, με το καλό πλύσιμο των χεριών καθώς και με τον αερισμό των χώρων», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο γιατρός τόνισε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού στους πιο μεγάλους, δηλαδή στους άνω των 12, αφού όπως ο ίδιος είπε μόνο έτσι θα σταματήσει η μετάδοση μέσα στο σπίτι και κατ’ επέκταση στην κοινότητα.

«Αν δεν είναι εμβολιασμένος ο γονιός, ο εκπαιδευτικός είναι δυνατόν να κολλήσει αυτός και να αρχίσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού», ανέφερε.

Όσο αφορά τα περιστατικά πνευμονίας που ολοένα και αυξάνονται, ο κύριος Μακριδης είπε ότι αυτή τη στιγμή νοσούν πολλά παιδιά με λοιμώξεις κάνοντας έκκληση στους γονείς, με το πρώτο σύμπτωμα να απευθύνονται στον γιατρός τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top