ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποσύρει τα μέτρα η ΕΤΥΚ και πληρώνει τις υπερωρίες η Ελληνική Τράπεζα

Αποσύρει  τα μέτρα η ΕΤΥΚ και πληρώνει τις υπερωρίες η Ελληνική Τράπεζα

Στην απόφαση να προχωρήσει σε άρση του μέτρου πίεσης της αποχής από υπερωρίες, που ίσχυε μέχρι σήμερα, κατέληξε η Γενική Γραμματεία της ΕΤΥΚ με βάση τα αποτελέσματα σημερινής συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της οργάνωσης με τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία τάχθηκε υπέρ της πληρωμής των υπερωριών.

Σε κοινή ανακοίνωση Ελληνικής Τράπεζας και ΕΤΥΚ αναφέρεται ότι στη συνάντηση των αντιπροσωπειών της ΕΤΥΚ και της Ελληνικής Τράπεζας, στις οποίες παρέστησαν τόσο ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Bert Pijls όσο και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΤΥΚ Λοίζος Χατζηκωστής, συζητήθηκαν, “μέσα σε πνεύμα καλής θέλησης και αμοιβαίας συνεργασίας, οι εκκρεμότητες που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο καιρό” και από κοινού αποφασίσθηκε ότι:

 

Παρ’ όλο που η κάθε πλευρά διατηρεί τις απόψεις της συμφωνήθηκε να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν και να συνεχιστούν εντατικά οι μεταξύ μας συζητήσεις προς επίτευξη συμφωνίας επί των εκκρεμοτήτων της Συλλογικής Σύμβασης (2014 – 2016) που αφορούν (α) Τα Δάνεια προσωπικού, (β) Το Ωράριο Εργασίας και (γ) Το Σύστημα Αξιολόγησης του Προσωπικού της Τράπεζας.

Η Τράπεζα θα προχωρήσει στην παραχώρηση των Δανείων προσωπικού με βάση την υφιστάμενη Συλλογική Σύμβαση μέχρι να επιτευχθεί νέα συμφωνία επί του θέματος.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των υπερωριών η Διοίκηση της Τράπεζας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δήλωσε ότι είναι υπέρ της πληρωμής των υπερωριών και άμεσα θα προχωρήσει σε νέα ενημέρωση του συνόλου του προσωπικού της, για τις διαδικασίες που διέπουν εσωτερικά το συγκεκριμένο θέμα. Στις περιπτώσεις που η ΕΤΥΚ διαπιστώνει παραβιάσεις αυτής της πολιτικής ή αισθάνεται πως μπορεί να υπάρχουν παρεκκλίσεις, τότε θα ενημερώνει αμέσως την Διοίκηση της Τράπεζας.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση ΕΤΥΚ και Ελληνικής Τράπεζας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης, μέσα στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου, να διατηρούν ανοικτές γραμμές επικοινωνίας με συχνές μεταξύ τους επαφές, με στόχο την πρόληψη δημιουργίας εργατικών διαφορών ή άλλων συναφών προβλημάτων, ενώ στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο, τότε στις επαφές αυτές θα συμμετέχουν στελέχη και των δύο κοινωνικών εταίρων σε ανώτατο επίπεδο.

Όσον αφορά τις προσλήψεις που η ΕΤΥΚ κατήγγειλε ως παράτυπες συμφωνήθηκε ότι το θέμα θα λυθεί μέσα από την απόφαση της Μεσολαβητικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας (είναι ήδη ενώπιον του).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Στην Αρχιεπισκοπή, συνοδευόμενος με από τους δικηγόρους του, έφτασε ο εν αργία Αρχιμανδρίτης, Πορφύριος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, για το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top