Τουρκία: Συνέλαβαν 15 πράκτορες της Μοσάντ

Τουρκία: Συνέλαβαν 15 πράκτορες της Μοσάντ

Η Τουρκία έχει συλλάβει 15 υπόπτους που φέρονται να εργάζονται στην ισραηλινή Μοσάντ μέσα σε τουρκικό έδαφος.

Αυτό γράφει η τουρκική εφημερίδα Sabah. Την είδηση αναμεταδίδει η ισραηλινή Haaretz.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ύποπτοι είναι όλοι Άραβες και συνελήφθησαν πριν από περίπου έναν μήνα. Κατηγορούνται πως έχουν διοχετεύσει στη Μοσάντ πληροφορίες σχετικά με Τούρκους πολίτες και ξένους φοιτητές που σπουδάζουν στη χώρα. Οι ύποπτοι φέρονται να έδωσαν στοιχεία για φοιτητές που ενδεχομένως μπορούν να εργαστούν σε αμυντικές βιομηχανίες.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah αναφέρει επίσης ότι η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους κράτησε ένα χρόνο και διεξήχθη υπό την Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT).

Σε βάρος των 15 υπόπτων, αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες. Οι 15 ύποπτοι κρατούνται σε πέντε διαφορετικά κελιά με τρεις κρατούμενους στο κάθε ένα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προϋποθέσεις από Έρχιουρμαν, η σιωπή από Ερντογάν - Ερωτηματικά για την ηλεκτρική διασύνδεση

Κυπριακό: Προϋποθέσεις από Έρχιουρμαν, η σιωπή από Ερντογάν - Ερωτηματικά για την ηλεκτρική διασύνδεση

Η διπλωματία δεν κινείται μόνο με δηλώσεις. Κινείται και με επιμονές, αλλά και με εκκωφαντικές σιωπές. Και τα όσα διαδραματίστηκαν από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Άγκυρα το τελευταίο 24ωρο, δείχνουν ότι στο Κυπριακό διαμορφώνεται ένα σκηνικό χαμηλών τόνων, αλλά υψηλής στρατηγικής σημασίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE