Μητσοτάκης για Pandora Papers & ΠτΔ: Παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας

Μητσοτάκης για Pandora Papers & ΠτΔ: Παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας

Με επίσημη ανακοίνωση η Νέας Δημοκρατία, ξεκαθάρισε την θέση της για την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για τα Pandora Papers.

"Η θέση της Νέας Δημοκρατίας και των ευρωβουλευτών της για τα Pandora Papers είναι να γίνει ενδελεχής έρευνα ώστε να ριχτεί φως παντού και να μη μείνουν σκιές και «γκρίζες ζώνες». Και γι΄αυτό όπως έχει καταγραφεί συμφωνούσαν με το αρχικό κείμενο ψηφίσματος.
Η στάση της αποχής από την ψηφοφορία υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι στο τελικό κείμενο, κατόπιν αιφνιδιαστικής τροπολογίας, στοχοποιούνταν συγκεκριμένα πρόσωπα, ονομαστικά, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας, που αποτελεί βασικό κανόνα του κράτους δικαίου και βάζοντάς τους στην ίδια μοίρα με πρόσωπα που είχαν δημιουργήσει υπεράκτιες εταιρείες για να μεταφέρουν παράνομα, πλούτο έξω από τη χώρα τους.
Ας αφήσουν κατά μέρος λοιπόν οι «γνωστοί», τη σπέκουλα.

Διαβάστε την ανακοινωση του Ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος
 
 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκαν οι απευθείας συζητήσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου στην Ουάσιγκτον - «Βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά της εξίσωσης»

Ολοκληρώθηκαν οι απευθείας συζητήσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου στην Ουάσιγκτον - «Βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά της εξίσωσης»

Ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου δύο ώρες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η συνάντηση των πρεσβευτών του Ισραήλ και του Λιβάνου στις ΗΠΑ, Γιεχιέλ Λάιτερ και Νάντα Χαμάντεχ, στο πλαίσιο απευθείας συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν με τη διαμεσολάβηση της Ουάσινγκτον.

BEST OF TOTHEMAONLINE