ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με λαμπρότητα η Λεμεσός αρχίζει τους εορτασμούς για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα η Λεμεσός αρχίζει τους εορτασμούς για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με λαμπαδηφορία από Σώμα Προσκόπων αρχίζουν σήμερα οι επίσημοι εορτασμοί της Λεμεσού για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και οι οποίοι κορυφώνονται με την αυριανή παρέλαση επί της Λεωφόρου Μακαρίου Γ`.

 


Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή, η λαμπαδηφορία θα ξεκινήσει στις 18:30 και θα ακολουθήσει τη διαδρομή, πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, Πεντάδρομος, Αγία Ζώνη, Λεωφόρος Μακαρίου Γ`, φώτα Συμιλλίδη και οδός Κασσιανής.

Αύριο, οι εορτασμοί της Λεμεσού ξεκινούν στις 5.55 με πεντάλεπτη γενική κωδωνοκρουσία από τους ιερούς ναούς της πόλης ενώ θα ακολουθήσει εωθινό στους δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική του Λανιτείου και την μπάντα κρουστών των Προσκόπων και Οδηγών.

Στις 07:00 θα γίνει η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου θα παιανίζει η Φιλαρμονική του Λανιτείου και θα αποδώσει τιμές τμήμα της Εθνικής Φρουράς. Στο χώρο θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Λανίτειο Λύκειο.

Η καθιερωμένη δοξολογία θα τελεστεί στις 10:00, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας, χοροστατούντος του Χωροεπίσκοπου Αμαθούντας Νικόλαου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Μαχαιριώτης. Τιμές θα αποδώσει τμήμα της Εθνικής Φρουράς, υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Λανιτείου.

Θα ακολουθήσει, στις 10.45, πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, στην ομώνυμη πλατεία και απόδοση τιμών από τμήμα της Εθνικής Φρουράς, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Λανιτείου.

Μετά την περσινή ακύρωση της, λόγω της πανδημίας, επιστρέφει η καθιερωμένη παρέλαση κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου Γ’, η οποία θα ξεκινήσει τις 11:45 από τα φώτα του Αριέλ μέχρι τη διασταύρωση της λεωφόρου με την οδό Ιωάννη Πολέμη.

Θα παρελάσουν παλαιοί πολεμιστές, σωματεία, σπουδαστές και σπουδάστριες Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Οδηγοί, Πρόσκοποι και τμήματα της Πολιτικής Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς.

Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, μπροστά από τη νότια είσοδο του Λανιτείου σταδίου.

Στις 17:00, θα γίνει υποστολή της σημαίας στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου θα παιανίζει η Φιλαρμονική του Λανιτείου και θα αποδοθούν τιμές από τμήμα της Εθνικής Φρουράς.

Θα ακολουθήσει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και λαμπαδηφορία από Σώμα Κυπρίων Οδηγών, η οποία θα ακολουθήσει τη διαδρομή, Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, Πεντάδρομος, Αγία Ζώνη, Λεωφόρος Μακαρίου Γ`, κυκλικός κόμβος Αγίου Νικολάου.

Εξάλλου, ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών, διοργανώνει σε συνεργασία με την Διοίκηση Ναυτικού, επίδειξη ασκήσεων της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, στη μία το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου, στην αποβάθρα του παλιού λιμανιού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top