ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση ο Ε. Δίπλαρος «Είναι φασιστική η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ – Δεν πρόκειται να με φιμώσουν» (Βίντεο)

Στην αντεπίθεση ο Ε. Δίπλαρος  «Είναι φασιστική η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ – Δεν πρόκειται να  με φιμώσουν» (Βίντεο)

Στην αντεπίθεση περνά ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε, για ειρωνική, όπως κατηγορήθηκε, συμπεριφορά απέναντι σε εκπρόσωπο της ΠΣΕΜ, κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

Ο Βουλευτής, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η μαθητική οργάνωση, διέκοψε την εκπρόσωπό της που μιλούσε στη Βουλή για τα ωρολόγια προγράμματα και τη ρώτησε ειρωνικά, εάν έγραψε μόνη της την ομιλία, ή της την έγραψαν άλλοι.

Μιλώντας τηλεφωνικά στην εκπομπή του Tothema Web Tv Radio, ο Ευθύμιος Δίπλαρος, άφησε αιχμές που αφορούν την προσπάθεια κάποιων να ενορχηστρώσουν μία γενικότερη επίθεση, όπως έκρινε, προς το πρόσωπο του.

«Γνωρίζω τον κύκλο που έρχονται τα χτυπήματα κάτω από την μέση. Δεν πρόκειται αυτές οι επιθέσεις οι άδικες και οι κακεντρεχείς να με φιμώσουν και να με σταματήσουν από το να λέω την άποψη μου», απάντησε ο Βουλευτής, δίνοντας την δική του εκδοχή της ιστορίας.

Όπως ανέφερε στην συγκεκριμένη συνεδρία της Βουλής ο Υπουργός Παιδείας, απαντούσε στις ερωτήσεις της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών.

«Όταν πήρε τον λόγο για να μιλήσει η γραμματέας της ΠΣΕΜ, ρώτησα εσύ με ποια ιδιότητα μιλάς και αν τα όσα έλεγε, εκπροσωπούσαν τις θέσεις της ΠΣΕΜ», εξήγησε ο κύριος Δίπλαρος, συμπληρώνοντας ότι με βάση την πληροφόρηση που είχε, δεν προηγήθηκε συνεδρία των μαθητών για να λάβουν αποφάσεις στο θέμα των μεταρρυθμίσεων στην παιδεία, ενώ οι θέσεις που ακούστηκαν από μέρους της γράφτηκαν σε ένα γραφείο της ΕΔΟΝ.

«Δεν ήταν λόγος να την διακόψω και δεν ήταν στόχος μου να την ειρωνευτώ, γνωρίζω πολύ καλά πως λειτουργά ο μαθητικός συνδικαλισμός», υποστήριξε ο Βουλευτής.

Παράλληλα υπέδειξε ότι το πρόβλημα με τη σημερινή δομή του εκπαιδευτικού μας συστήματος, όπως επισημαίνουν και οι ίδιοι οι γονείς των μαθητών, είναι ότι τα παιδιά μεταβαίνουν στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και εγκαταλείπουν τη θέση τους σε 2-3 μήνες, γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

«Κάποιος πήγε να σπουδάσει μαθηματικός και δεν έκανε χημεία, έκανε άλλα μαθήματα για να παίρνει βαθμούς. Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν», υπογράμμισε ο κύριος Δίπλαρος, θέλοντας να υποδείξει ότι το σύστημα, όπως εφαρμόζεται είναι βαθμοθηρικό και δεν εξυπηρετεί τον στόχο για ανάπτυξη της κριτικής σκέψης στους μαθητές.

Καταλήγοντας ο Βουλευτής διερωτήθηκε ποιες είναι οι προτάσεις της μαθητικής νεολαίας της ΕΔΟΝ, για τις αλλαγές σε θέματα παιδείας, υπενθυμίζοντας ότι ήδη ο Υπουργός Παιδείας έχει λάβει υπόψη του πλειάδα εισηγήσεων αναδιαμορφώνοντας την αρχική του πρόταση.

«Είναι άκρος φασιστική η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ, θα μας απαγορεύσει να απευθύνουμε ως Βουλευτές ερωτήσεις;» διερωτήθηκε ο Ευθύμιος Δίπλαρος, εκφράζοντας την άποψη ότι κάποιοι έχουν εκτροχιαστεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top