Ικανοποίηση Υπ. Δικαιοσύνης για έναρξη συζήτησης Ν/σ για ίδρυση Εμπορικού Δικαστηρίου και Ναυτοδικείου

Ικανοποίηση Υπ. Δικαιοσύνης για έναρξη συζήτησης Ν/σ για ίδρυση Εμπορικού Δικαστηρίου και Ναυτοδικείου

Ικανοποίηση για το θετικό κλίμα που επικράτησε στην Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στην οποία άρχισε σήμερα η συζήτηση του Νομοσχεδίου για την ίδρυση Εμπορικού Δικαστηρίου και Ναυτοδικείου, το οποίο αποτελεί συνέχεια και σημαντικό μέρος της ευρύτερης μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης, εκφράζει η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Στέφη Δράκου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Υπουργός χαιρετίζει τις εποικοδομητικές τοποθετήσεις, τόσο των βουλευτών όσο και των εμπλεκόμενων φορέων, που  στη μεγάλη πλειοψηφία τους τάχθηκαν υπέρ της ίδρυσης  του Εμπορικού Δικαστηρίου και Ναυτοδικείου.

Αναφέρεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κ. Δράκου τόνισε ότι είναι ανοιχτή σε οποιεσδήποτε εισηγήσεις και έτοιμη να ακούσει, να συζητήσει και να προβεί σε οποιεσδήποτε αλλαγές.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Ίδρυση  του Εμπορικού Δικαστηρίου και Ναυτοδικείου αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την Κύπρο, αφού θα συμβάλει στην εξειδίκευση, που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας απονομής της δικαιοσύνης και ταυτόχρονα στην ταχεία εκδίκαση των εμπορικών διαφορών και ναυτικών υποθέσεων.

Σημαντικοί στόχοι που όταν επιτευχθούν θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας ως κέντρου παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και  προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Τη συμφωνία για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector χαιρετίζει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι προσδίδει νέα χρηματοδοτική και τεχνική ισχύ στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE