LIFESTYLE

Netflix: Πέντε σειρές που θα λατρέψετε αν σας άρεσε το Squid Game

Netflix: Πέντε σειρές που θα λατρέψετε αν σας άρεσε το Squid Game

Το Squid Game, είναι πλέον και επίσημα η πιο επιτυχημένη σειρά του Netflix, με τις προβολές της να ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια θεατές, ωστόσο σίγουρα δεν πρόκειται για παρθενογένεση.

Είναι γνωστό πως το κόνσεπτ της -ομολογουμένως άρτιας- σειράς του Netflix θυμίζει κάτι από την εμβληματική ιαπωνική ταινία «Battle Royale», το άνιμε «Kaiji» ή ακόμα και το γνωστό χολιγουντιανό franchise «Hunger Games».

Εάν, λοιπόν, έχετε μόλις τελειώσει το Squid Game και αναζητάτε κάτι παρεμφερές που να είναι ταυτόχρονα και διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Netflix, έχουμε για εσάς πέντε προτάσεις.

3%
Αυτή η βραζιλιάνικης παραγωγής δυστοπική σειρά διαδραματίζεται σε ένα αρκετά μακρινό μέλλον, όπου το 97% των ανθρώπων επιβιώνουν μετά βίας σε συνθήκες απόλυτης φτώχιας, ενώ το 3% ζει σε μια υλιστική ουτοπία.

Για να μεταπηδήσει κανείς από την μία κάστα στην άλλη, το μόνο που έχει να κάνει είναι να υποβάλει τον εαυτό του σε θανάσιμο κίνδυνο προκειμένου να περάσει με επιτυχία μια σειρά από εξετάσεις, καθώς και να αφήσει πίσω όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Όμως, προσοχή: μόνο το 3% των διαγωνιζόμενων μπορούν να γίνουν δεκτοί, ενώ μπορούν να δώσουν τις εξετάσεις μόνο μια φορά, σε ηλικία 20 ετών.

Alice in Borderland
Πρόκειται για μια ιαπωνικής παραγωγής σειρά που αφηγείται την ιστορία ενός 24χρονου, ο οποίος, μαζί με τους δύο κολλητούς του, διακτινίζεται μυστηριωδώς σε μια διαφορετική διάσταση.

Οι τρεις πρωταγωνιστές αντικρίζουν μπροστά τους ένα εντελώς άδειο Τόκιο και αναγκάζονται να συμμετάσχουν σε ένα διεστραμμένο παιχνίδι επιβίωσης.

Extracurricular
Μπορεί η συγκεκριμένη σειρά να μην περιλαμβάνει κάποιο οργανωμένο διαγωνισμό ή συγκεκριμένα παιχνίδια επιβίωσης όπως οι παραπάνω, ωστόσο κεντρικός άξονας της πλοκής της είναι η ταξική ανισότητα στην κορεατική -και όχι μόνο- κοινωνία.

Ο τρόπος με τον οποίο οι πλούσιοι παρουσιάζονται στο Extracurricular θυμίζει αρκετά την οπτική του Squid Game, γεννώντας προβληματισμούς σχετικά με την ανθρώπινη φύση και το μέλλον της ανθρωπότητας εν γένει.

Πρόκειται για μια σειρά με περίπλοκους, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και γρήγορη πλοκή, χωρίς ωστόσο την ωμή βία που πολλοί λάτρεψαν στο Squid Game.

Sweet Home
Εάν αυτό που σας τράβηξε περισσότερο στο Squid Game ήταν το gore, ο αγώνας για την επιβίωση και οι μεγάλες ανατροπές, τότε σίγουρα αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία στο Sweet Home.

Η κορεατικής παραγωγής σειρά αυτή διηγείται την ιστορία μιας ομάδας εφήβων που προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν κόσμο, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μολυνθεί από κάποιου είδους ιό και μεταμορφώνονται σε τέρατα.

#Alive
Με επίκεντρο την ηθική αλλά και την επιβίωση σε έναν αφιλόξενο κόσμο, αυτή η κορεάτικη σειρά έχει για πρωταγωνιστή έναν νεαρό άνδρα, εγκλωβισμένο στο διαμέρισμά του εν μέσω ενός zombie apocalypse.

Όπως και στο Squid Game, έτσι και εδώ καταλαβαίνουμε ότι το φως μπορεί να βρεθεί ακόμα και στις πιο σκοτεινές καταστάσεις, αλλά και πως μέσα στο καλό συχνά παραμονεύει και το κακό.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top