Η αναφορά του ΠτΔ σε μεταρρυθμίσεις και SAFE πριν την έναρξη του Υπουργικού - «Είναι σημαντικό να προχωρούμε»
Στις ενέργειες της Κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό του κράτους αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σε γραπτή του απάντηση, ο κ. Πελεκάνος σημειώνει πως «το ΑΚΕΛ λέει ότι το ποσοστό του 19% αποτυπώνει την τραγική κατάσταση στην οποία οδηγεί την κοινωνία η Κυβέρνηση Αναστασιάδη. Αν το 19% είναι τραγικό, το 27,7% που παρέδωσε το ΑΚΕΛ πώς θα το χαρακτήριζαν;»
Λέγοντας πως η Κυβέρνηση η Κυβέρνηση Αναστασιάδη «μείωσε κάθετα το ποσοστό κινδύνου φτώχειας», ο κ. Πελεκάνος πρόσθεσε ότι «το δίκτυο προστασίας δεν δημιουργείται με συνθήματα».
«Απαιτεί πολιτική βούληση, ισχυρή οικονομία, προγράμματα στήριξης και κυρίως μεγάλες θεσμικές αλλαγές όπως το ΓΕΣΥ, το ΕΕΕ, η στεγαστική πολιτική κ.λ.π.», κατέληξε.
Στην απάντησή του, ο κ. Πελεκάνος παραθέτει σύνδεσμο όπου παρατίθενται τα σχετικά στοιχεία της Eurostat του 2013.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις