ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς δεν θα εγκρίνει μη ασφαλή μόνιμη σύνδεση με τα κατεχόμενα

Ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς δεν θα εγκρίνει μη ασφαλή μόνιμη σύνδεση με τα κατεχόμενα

Ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Χρίστος Χριστοδουλίδης δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτεί ή να εγκρίνει τη μόνιμη διασύνδεση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος με τα κατεχόμενα εάν διαπιστώσει ότι η σύνδεση θα προκαλέσει προβλήματα στο σύστημα μεταφοράς ρεύματος, ανέφερε μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Διαχειριστή στην Επιτροπή, ανέφερε ότι αυτή έγινε μετά από υποβολή ερώτησης από Βουλευτή για τα ΜΟΕ, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του Διαχειριστή.

Ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, που υπέβαλε την ερώτηση στο Διαχειριστή, ανέφερε ότι φαίνεται πως έγινε συζήτηση για διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων των ελεύθερων περιοχών με τα κατεχόμενα, στο πλαίσιο των ΜΟΕ, χωρίς να γίνει καμία τεχνική μελέτη.

Ο κ. Περδίκης πρόσθεσε ότι ο Διαχειριστής του δικτύου ομολόγησε ότι δεν έγινε καμία τεχνική μελέτη, ότι στις δύο περιπτώσεις προσωρινής σύνδεσης υπήρξαν προβλήματα και ότι τώρα η περίπτωση θα είναι ακόμα πιο δύσκολη γιατί η διασύνδεση θα είναι μόνιμη.

Υπενθύμισε ότι ο απελθείς Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ απέστειλε επιστολή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου στην οποία αναφέρει ότι το ποσό που χρωστούν τα κατεχόμενα και οι Τ/κ στην ΑΗΚ,  από το 1963 μέχρι σήμερα, ανέρχεται στα 2,2 δις.

Ανακοίνωσε επίσης ότι απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας του να θέσει το θέμα των οφειλών προς την ΑΗΚ στις διαπραγματεύσεις.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ποσό το οποίο δεν μπορεί να διαγραφεί εκτός και εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να το διαγράψει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι χώρες που συμμετείχαν σήμερα στην Υπουργική Σύνοδο για το μεταναστευτικό και το ζήτημα της Συρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top