ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: Χρέος μας να παραμείνουμε ακλόνητοι στον αγώνα μας, έτοιμος ο Πρόεδρος για διαπραγματεύσεις

ΥΠΕΣ: Χρέος μας να παραμείνουμε ακλόνητοι στον αγώνα μας, έτοιμος ο Πρόεδρος για διαπραγματεύσεις

Χρέος μας προς την ιστορία μας, προς τους ήρωες μας, προς τα παιδιά μας, αλλά και τις μελλοντικές γενιές να παραμείνουμε ακλόνητοι και αμετακίνητοι στον αγώνα μας, μέχρι να πετύχουμε μια έντιμη, δίκαιη και αξιοπρεπή διευθέτηση που θα αποκαθιστά το δίκαιο στο νησί μας, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής. 

Υπογράμμισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει την ετοιμότητα του για ένα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων, ώστε να καταλήξουμε σε μια λύση στη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και των αρχών, των αξιών και του κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε επιμνημόσυνο λόγο του  στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, στο  Νέο Χωριό Πάφου, για τη συμπλήρωση 65 χρόνων από την  ηρωική θυσία των παλικαριών της κοινότητας του Νέου Χωρίου, ο κ. Νουρής ανέφερε πως ο  λαός μας σήμερα εξακολουθεί να βιώνει τις παρενέργειες του μιάσματος της κατοχής. 

Η µικρή µαρτυρική µας πατρίδα, είπε, συνεχίζει ακόµα να αγωνίζεται για απελευθέρωση των κατεχοµένων εδαφών μας και για αποκατάσταση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωµάτων, που βάναυσα καταπατεί εδώ και 47 χρόνια ο τουρκικός Αττίλας.

Οι πληγές, συνέχισε, παραµένουν ακόµη ανοιχτές και ανεπούλωτες, προσθέτοντας πως η Τουρκία συνεχίζει να δυναμιτίζει την ένταση με την προκλητική της στάση και να επιβαρύνει το κλίμα, αποτρέποντας την επανέναρξη των συνομιλιών. 

Ο κ. Νουρής είπε πως ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με μοναδικό στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Μίας λύσης, η οποία θα οδηγεί σε ένα νέο καθεστώς, πλήρως απαλλαγμένο από αναχρονιστικές εγγυήσεις και παρουσία ξένων στρατευμάτων, επεσήμανε.

Μίας λύσης, η οποία θα επανενώνει τον τόπο μας και θα αποκαθιστά το διεθνές δίκαιο, αλλά και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία απολαμβάνει στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου ο κάθε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δικαιώματα που σήμερα μας αποστερεί η κατοχική Τουρκία, με τη συνέχιση της παράνομης κατοχής της Κύπρου μας, ανέφερε.

Θέλουμε και διεκδικούμε μια βιώσιμη λύση που θα εξασφαλίζει τη φυσική και εθνική επιβίωση των σημερινών και των μελλοντικών
γενεών όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Θέλουμε μια Κύπρο ελεύθερη, ανεξάρτητη και κυρίαρχη, με όλους τους πολίτες της να ζουν και να δημιουργούν σε συνθήκες ασφάλειας, συνεργασίας και ευημερίας, συμπλήρωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Μόνο τότε θα εξασφαλίσουμε το μέλλον που αξίζει στον τόπο μας. Το μέλλον που αξίζει σε μάς και στα παιδιά μας, συμπλήρωσε.

Το μέλλον για το οποίο ο Γεώργιος Στυλιανού, ο Βάσος Παναγή και ο Γεώργιος Αναστάση, πότισαν με το αγιασμένο αίμα τους το ιερό χώμα της πατρίδας μας, είπε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top