Υπ.Δικαιοσύνης: Συζήτησαν την επίσπευση εκτέλεσης ενταλμάτων για μείωση των οφειλών στο κράτος

Υπ.Δικαιοσύνης: Συζήτησαν την επίσπευση εκτέλεσης ενταλμάτων για μείωση των οφειλών στο κράτος

H επίσπευση της εκτέλεσης των ενταλμάτων και της μείωσης των οφειλών προς το κράτος συζητήθηκε χθες, Δευτέρα, εκ νέου σε σύσκεψη υπό την προεδρία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, του Αρχηγού Αστυνομίας, εκπρόσωπου της Νομικής Υπηρεσίας και όλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών.


Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι μέσα από την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων συζητήθηκαν οι αποφάσεις, οι οποίες πάρθηκαν στην προηγούμενη συνεδρία, με κύριο στόχο να εξευρεθεί η αποτελεσματικότερη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
 
Εξάλλου, στο επίκεντρο του διαλόγου βρέθηκε η διερεύνηση του βαθμού αξιοποίησης της τεχνολογίας προς διευκόλυνση των οφειλετών, αλλά και προς ενίσχυση των δυνατοτήτων είσπραξης, με την συμμετοχή των εργαλείων που προσφέρονται από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα υφιστάμενα συστήματα με τον ταυτόχρονο εκσυγχρονισμό και την προσπάθεια ψηφιοποίησης των διαδικασιών.
 
Όλες οι εισηγήσεις έχουν καταγραφεί και το Υπουργείο θα παρακολουθεί στενά το όλο θέμα για την εφαρμογή των αποφάσεων.
Τέλος, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει πως αποφασίστηκε να καθοριστεί συνάντηση εντός ενός μηνός, για επίβλεψη των αποτελεσμάτων και περαιτέρω προώθηση των αποφάσεων, που έχουν παρθεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σήμερα η συνάντηση της Ολγκίν με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη - Επίσκεψη με Έρχιουρμαν στη ΔΕΑ την Πέμπτη

Σήμερα η συνάντηση της Ολγκίν με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη - Επίσκεψη με Έρχιουρμαν στη ΔΕΑ την Πέμπτη

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, συναντάται σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η κα. Ολγκίν, που έφθασε στο νησί την Πέμπτη το βράδυ, συνεχίζει τις επαφές της στο πλαίσιο των προσπαθειών για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό.