ΔΙΕΘΝΗ

Προεκλογικό... δώρο 500 ευρώ το μήνα υποσχέθηκε ο Μακρόν στους νέους χωρίς απασχόληση

Προεκλογικό... δώρο 500 ευρώ το μήνα υποσχέθηκε ο Μακρόν στους νέους χωρίς απασχόληση

Ένα προεκλογικό... δώρο στους νέους ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν παρουσιάζοντας στα social media το «συμβόλαιο δέσμευσης» που αφορά σε άτομα ηλικίας 16 έως 26 ετών, «χωρίς απασχόληση ή κατάρτιση για αρκετούς μήνες».

Το «δεσμευτικό συμβόλαιο για τους νέους» θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου του 2022, όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Οι νέοι που πληρούν αυτά τα κριτήρια θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα 500 ευρώ. Οι νέοι και οι νέες θα μπορούν να εγγραφούν σε ειδικά προγράμματα για να έχουν από «15 έως 20 ώρες υποστήριξης την εβδομάδα για να ανακαλύψουν ένα επάγγελμα, να εκπαιδευτούν και να βρουν δουλειά», γράφει ο Μακρόν στη σχετική ανάρτηση.

«Το μήνυμα απευθύνεται στη «νέα γενιά που έζησε μέσα στην πανδημία στην εποχή της ελευθερίας, σε αυτούς που κινητοποιούνται για την κλιματική κρίση και σε αυτούς που γράφουν το μέλλον της Γαλλίας», προσθέτει.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, η κυβέρνηση Μακρόν προωθεί το δεσμευτικό συμβόλαιο για τους νέους την ώρα που χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. «Η κυβέρνηση δρομολόγησε την ειδική «πλατφόρμα κάθε νέος μία λύση» με αποτέλεσμα «τρία εκατομμύρια νέοι να βρουν θέση στην εκπαίδευση, σε πρακτική άσκηση ή δουλειά», εξηγεί Γάλλος πρόεδρος προσθέτοντας ότι η ανεργία των νέων στη Γαλλία είναι σήμερα χαμηλότερη από ότι πριν από την κρίση αν και παραμένει πολύ υψηλή.

«Ωστόσο», όπως επισημαίνει, «δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με το ότι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες από εσάς μείνατε χωρίς δουλειά για πολύ καιρό, συχνά χωρίς πόρους. Χωρίς προοπτικές. Η γενιά του εγκλεισμού μπορεί να είναι αυτή μιας νέας ώθησης», καταλήγει στο μήνυμά του.

Πηγή: protothema.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top