ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Χατζηπαντέλας: Το Υπουργείο Υγείας επενδύει στην ανάπτυξη πολιτικών για αντιμετώπιση του διαβήτη

Μ. Χατζηπαντέλας: Το Υπουργείο Υγείας επενδύει στην ανάπτυξη πολιτικών για αντιμετώπιση του διαβήτη

Το Υπουργείο Υγείας φροντίζει να επενδύει στην ανάπτυξη πολιτικών που αφορούν την πρόληψη, τη διάγνωση, τη διαχείριση και την αντιμετώπιση του διαβήτη, τόνισε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

 
Σε χαιρετισμό του σε συνέντευξη Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο Υπουργός είπε πως μέσω της Εθνικής Επιτροπής για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, της οποίας η θητεία έχει ανανεωθεί φέτος, πραγματοποιούνται δράσεις, στοχεύοντας στην ολιστική αντιμετώπιση της ασθένειας στη βάση διεθνών προτύπων και στην επιστημοσύνη και τα δεδομένα της χώρας μας.
 
Ο κ. Χατζηπαντέλας είπε πως το Υπουργείο έχει ως στόχο τη συνεχή βελτίωση των διαβητολογικών κλινικών στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ όσο και την ενθάρρυνση για τη δημιουργία τέτοιων ολιστικών κέντρων και στον ιδιωτικό τομέα.
 
Επίσης με την εισαγωγή του ΓεΣΥ, πρόσθεσε ο Υπουργός, η Εθνική Επιτροπή Διαβήτη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία Πρωτοκόλλων, την ένταξη αντιδιαβητικών σκευασμάτων στο συνταγολόγιο και την αναγνώριση της ειδικότητας του διαβήτη.
 
Παράλληλα, είπε, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στον πυλώνα της εκπαίδευσης, ενθαρρύνοντας τη συνεχή εκπαίδευση των γιατρών, των νοσηλευτών και των διαιτολόγων, έτσι ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν στους ασθενείς σύγχρονες μεθόδους θεραπείας. Επιπρόσθετα, συνέχισε, η καθημερινή λειτουργία των Κλινικών Διαβήτη στα δημόσια νοσηλευτήρια αποσκοπεί στη σωστή ενημέρωση και τη ρύθμιση των ασθενών.
 
Όπως εξήγησε, οι Διαβητολογικές Κλινικές που λειτουργούν στα Γενικά Νοσοκομεία όλων των Επαρχιών στελεχώνονται από ιατρικούς λειτουργούς και νοσηλευτές που έχουν τύχει εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε Πανεπιστημιακές Κλινικές του εξωτερικού, στη βάση των πιο σύγχρονων πρωτοκόλλων για τη σωστή διαχείριση του ατόμου με διαβήτη.
 
Ο κ. Χατζηπαντέλας σημείωσε πως στα σημαντικά καταγράφεται και η λειτουργία της εξειδικευμένης Παιδοδιαβητολογικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στην οποία είναι τοποθετημένες συσκευές συνεχούς παρακολούθησης σακχάρου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αξιολόγηση κάθε παιδιού και στην εφαρμογή εξατομικευμένης θεραπευτικής αγωγής.
 
«Οι προσπάθειες είναι συνεχιζόμενες και εντατικές και γίνονται έχοντας την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση στο επίκεντρο. Είναι σημαντικό όλοι οι πολίτες να προβληματίζονται και να αναζητούν ενημέρωση για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που μπορεί να επηρεάσει την υγεία τους. Η ανάγκη για στοχευμένη και ορθή πληροφόρηση είναι απαραίτητη», σημείωσε.
 
Ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε την Εθνική Επιτροπή Διαβήτη για το πολύ σημαντικό της έργο αλλά και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ μέσω των οποίων μπορούν να προβληθούν τα σωστά μηνύματα στον πληθυσμό για την ενημέρωση του ώστε να μπορέσει να λάβει δράση έναντι του διαβήτη. Ευχαρίστησε, τέλος στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τη συνεχή έμπρακτη στήριξη στις δράσεις του Υπουργείου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top