ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: Αποφάσισε εκπτώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για ευάλωτα νοικοκυριά - Αυξήσεις μισθών

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: Αποφάσισε εκπτώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για ευάλωτα νοικοκυριά - Αυξήσεις μισθών

Το Υπουργικό Συμβούλιο , στη σημερινή συνεδρίαση , πέρα απο τα θέματα Υγείας, αποφάσισε εκπτώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για ευάλωτα νοικοκυρία και όχι μόνο.

Οπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης "Η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι απο τις πρώτες χώρες που έχουν λάβει δραστικά μέτρα, ώστε να βοηθήσουν συμπολίτες σε αυτο το πληθωριστικό κύμα το οποίο παρατηρείται, όπως η οριζόντια μείωση για μεγάλο χρονικό διάστημα κατα 10% της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος".

Σημείωσε ότι ένα απο τα εργαλεία τα οποία έχουν στην διάθεση τους, είναι η τιμαριθμικη αναπροσαρμογη, η οποία θα κοστίσει στον δημόσιο τομέα 70 εκ. ευρώ , για αύξηση μισθών, επιδομάτων, συντάξεων προς αποζημίωση εργαζομένων για τον πληθωρισμό. Ενώ στον ιδιωτικό τομέα θα δοθούν 130 εκ. ευρώ.

Απο την πλευρά της η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Nατάσα Πηλείδου, ανέφερε ότι 'Στην εργαλειοθήκη προστίθεται άκομα ένα μέτρο, αυτό της μείωσης του συντελεστή Φπα στην κατανώλωση ρεύματος απο 19% στο 5% για έξι μήνες για ευάλωτα νοικοκυρία."

Συμπλήρωσε ότι "Έχουμε αποφασίσει μια σημαντική μείωση μαζί με το 10% στους λογαριασμούς για 4 μήνες που θα εφαρμόζεται για όλους τους λογαριασμούς ρεύματος" . Το συγκεκριμένο μέτρο τόνισε ότι χρειάζεται την έγκριση της Ευρωπαϊκης Επιτροπής για την εφαρμογή, ενώ ανέφερε ότι η Ε.Ε θα ενημερωθεί ώστε να έχουν την συγκεκριμένη έγκριση.

Εν συνεχεία η Υπ.Ενέργειας ανέφερε ότι τον Νοέμβριο 2021 έχει ξεκινήσει το σχέδιο που θα κοστίσει 5 εκ. ευρώ για αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών, όπως κλιματιστικών, πλυντηρίων, ψυγείων σε ευάλωτα νοικοκυρία.

Σύμφωνα με την Υπουργό, θα επαναπροκυρηχθεί η εγκατάσταση για φωτοβολταϊκα συστήματα για όλους τους καταναλωτές.

Δείτε όσα ανακοίνωσαν οι Υπουργοι Ενέργειας και Οικονομικών στο πιο κάτω βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top